Ana Birchall, ultimul ministru al Justiției din guvernarea PSD, îi amintește fostei sale șefe de Guvern, Viorica Dăncilă, că are propria contribuție la nenorocirile comise de pușcăriașii liberați condiționat, scrie Ziaristii.com.

Într-o postare pe Facebook, Birchall pomenește două atrocități recente: incendierea unei adolescente de 17 ani și violarea unei fetițe de 6 ani – ambele fapte, comise de infractori periculoși, liberați anticipat pe baza legilor impuse de guvernarea infracțională PSD-ALDE-UDMR.

Ana Birchall, care între timp a fost exclusă din PSD, o indică printre vinovați pe Viorica Dăncilă, care i-a refuzat propunerile de înăsprire a condiţiilor de liberare condiţionată.

Premierul PSD a blocat inițiativele anti-pușcăriași „după ce probabil s-a consultat cu «specialiştii» Iordache şi gaşca (susţinători şi naşi şi ai recursului compensatoriu), care probabil îi explicaseră între timp că, de exemplu, înăsprirea condiţiilor de liberare condiţionată se aplică TUTUROR infracţiunilor, inclusiv infracţiunilor de corupţie!”, scrie Ana Birchall.

Așadar, conform fostului ministru al Justiției în Guvernul PSD, Dăncilă i-a blocat o inițiativă pro-justiție, în 2019, ca să nu-i îngreuneze o eventuală liberare condiționată „patronului” ei politic, Liviu Dragnea, care între timp ajunsese în pușcărie!

Beneficiar direct al deciziei criminale a Vioricăi Dăncilă: Ion Cristian Turnagiu. Anul trecut, acesta avea 44 de ani, dintre care ultimii 25 „petrecuți” în pușcărie. Era condamnat pe viață, pentru 5 crime comise până la vârsta de 19 ani.

„Legile lui Dragnea”, la care au contribuit major C. A. C. P. Tăriceanu, Florin Iordache și Tudorel Toader, i-au oferit lui Turnagiu șansa nesperată de a fi liberat. Cu o condiție: legislația să nu fie din nou înăsprită după condamnarea lui Dragnea. În vara anului 2019, ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a zbătut să reașeze legile în matca lor, dar premierul Viorica Dăncilă s-a opus cu înverșunare. Avea o misiune: să apere legile strâmbe, ca să favorizeze liberarea lui Dragnea înainte de termen.

Până una-alta, Dăncilă a contribuit la liberarea anticipată a criminalului Turnagiu. Acesta a părăsit pușcăria anul trecut. Pe 12 iunie 2020 a recidivat printr-o agresiune extremă, asupra unei adolescente de 17 ani, în comuna Dârvari, județul Mehedinți. A aruncat benzină pe ea și i-a dat foc. Fata se află în stare gravă într-un spital din București, după două „escale” la unități medicale din Drobeta Turnu Severin și Craiova.

Tânăra din Dârvari se zbate între viață și moarte, având arsuri pe tot corpul. Viorica Dăncilă e bine la București, unde dă declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here