Dacian Ciolos a declarat, luni, la Adevărul LIVE, că Opoziția ar trebui să își asume o resetare a jocului politic prin mobilizarea unei majorități în Parlament care să ducă la demiterea actualului Guvern și la organizarea de alegeri anticipate în același timp cu alegerile prezidențiale.

„Pentru sănătatea democrației din România, eu cred că, anul acesta, obiectivul opoziției parlamentare și a celei extraparlamentare, obiectivul Opoziției sănătoase din România, ar trebui să fie demisia Guvernului actual, alegeri anticipate și organizarea alegerilor în același timp cu alegerile prezidențiale. Avem o perioadă în care România asigură Președinția Consiliului UE și când e important ca Guvernul actual, așa cum îl avem, să își facă treaba cât mai bine. În a două jumătate a anului, dacă avem, într-adevăr, o majoritate în Parlament de oameni care chiar reprezintă interesele românilor acolo, acea majoritate ar trebui să se asigure că acest Guvern pleacă acasă și că folosim prevederile constituționale, așa cum sunt ele acum, ca să fim în măsură să organizăm alegeri anticipate, ele fiind organizate în același timp cu cele prezidențiale.

Ar fi un timp câștigat pentru ceea ce trebuie să construim în România, pentru democrația din România și am limita pagubele pe care Guvernul actual poate să le facă. Nu e teorie pură. Ar pierde un an de mandat ca să câștige patru aceia dintre ei care chiar dau semnalul că se gândesc la România și la interesele românilor. Cred că inclusiv PRO România, partidul lui Victor Ponta, ar avea, în momentul de față, acest interes, chiar și oameni politici din PSD care se gândesc la viitorul partidului, date fiind circumstanțele actuale, cred că ar avea un interes să se gândească la un astfel de proiect. Chiar și ei, dacă au un proiect politic sănătos pentru România, să meargă să îl susțină în fața alegătorilor și să recâștige încrederea acestora”, a declarat Dacian Ciolos.

Citește și ”INCENDIAR! Germanii de la Rheinmetall acuză și ei TRUCAREA licitației într-un mare contract militar

Dacian Ciolos consideră că un astfel de proiect ar fi unul „sanatos” din punct de vedere politic, care ar relegitima prin vot Parlamentul. „Altfel, va fi un an de populism, în care o să se arunce în stânga și în dreapta cu bani împrumutați de pe piețele de capital. Vedem cum proiecte mari de infrastructură sunt, în continuare, blocate sau cum, acolo unde sunt bani europeni, administrația actuală nu e în stare să folosească banii respectivi. În acest caz, de ce să nu resetăm jocul politic? De ce să nu rupem pisica și să punem pe masă un proiect care poate să pară utopic, dar care e fezabil? Eu știu că există o majoritate de parlamentari, așa cum știu în momentul de față, care consideră că lucrurile nu merg în direcția bună.

Dacă toți oamenii aceștia și-ar asuma curajos, politic în față românilor ceea ce gândesc, în momentul de față, toată lumea ar avea de câștigat. Asta ar trebui să fie obiectivul Opoziției anul aceasta: să construiască majoritatea asta. Lucrurile pot fi pregătite deja în așa fel încât să existe o jumătate de an în care să fie create condițiile pentru alegeri anticipate în același timp cu cele prezidentiale”, a mai spus Dacian Ciolos. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.