Partidul ”Alternativa pentru Demnitate Naţională” – ADN va fi înscris la tribunal „în foarte scurt timp” şi va candida la alegerile din 2019.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, fost membru PSD şi unul dintre criticii cei mai vocali ai lui Liviu Dragnea a lansat sâmbătă, proiectul politic Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), practic un nou partid politic care ar urma să fie înscris la tribunal în viitorul imediat apropiat.

În discursul său de lansare, Ivan a prezentat noul partid drept unul „pro-european, dar unit în diversitate”, un partid modern care va folosi tehnologia modernă şi din care vor face parte oameni care nu au legătură cu „trecutul politic”. Europarlamentarul a dat asigurări că ADN nu va face niciodată alianţă cu niciun partid care a condus România până astăzi, chiar şi o singură zi şi a precizat că formaţiunea nu va avea un preşedinte ci o echipă de coordonare din care vor face parte specialişti din diverse domenii.

De asemenea, Ivan a menţionat că proiectul său este diferit faţă de partidele politice clasice, numind proiectul, în mai multe rânduri, „antipartid”, relatează Adevărul.

„Încă de la început spunem cu subiect şi predicat că ceea ce noi am construit, ce vom face, oamenii care vor veni în acest proiect, sunt oameni care nu au legătură cu trecutul politic. Spunem răspicat: ADN nu va face niciodată alianţă cu niciun partid care a condus România până astăzi, chiar şi o singură zi”, a declarat Ivan la lansarea ce a avut loc la Iaşi.

Europarlamentarul a mai susţinut că, în viitor, va avea loc un congres al ADN în care se vor prezenta soluţii pe diverse domenii de activitate din societate. Ivan a punctat, totuşi, trei teme pe care platforma le consideră prioritare.

„Prima măsură ar fi investiţii masive şi regândirea învăţământului şcolar şi preşcolar. Acolo se pun bazele adulţilor care vor construi România de mâine. A doua măsură ar fi legată de părinţii acestor copii. Aş vrea să vorbim puţin despre familia tânără, despre importanţa ca un tânăr, astăzi, să îşi poată permite un loc de muncă, un cuplu tânăr să se mute în propria casă. Nu îi uit pe bunici, pe părinţii părinţilor copiilor. Este important ca aceştia să îşi vadă nepoţii şi copiii cât de des pot”, a mai spus Ivan.

Cătălin Ivan a mai precizat că proiectul va folosi tehnologia modernă pentru identificarea şi, ulterior, monitorizarea membrilor ADN care vor ajunge pe funcţii publice şi a anunţat că plarforma nu va avea preşedinte, ci o echipă ce coordonare din care vor face parte specialişti din diverse domenii.

„Această echipă de coordonare ia deciziile prin consens. Toţi trebuie să cadă de acord că decizia luată este cea mai bună. E de preferat o decizie susţinută de toţi, decât luată de unul singur. Niciodată în ADN un om nu o să vorbească despre toate. De fiecare dată din partea noastră va vorbi cel care este cel mai competent, cel mai avizat, pe fiecare nivel în parte. O dată pe an are loc agora ADN-ului în care evaluăm ce am promis şi ce am implementat”, a mai spus Ivan.

Nu în ultimul rând, Ivan a susţinut că orice membru ADN care va ajunge pe o funcţie publică va avea de îndeplinit un „contract SMART”. „Oricine din partea ADN va ajunge într-o funcţie va fi condiţionat de ceea ce am promis cu toţii în campania electorală. Neîndeplinirea acestor obiective atrage după sine penalizări până la pierderea mandatului. Toţi cei care votează ADN trebuie să ştie că oamenii care ajung acolo nu pot să facă altfel. Nu face, îşi pierde locul, funcţia pe care a fost numit”, a mai spus Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a mai declarat pentru Mediafax că partidul „Alternativa pentru Demnitate Naţională” – ADN va fi înscris la tribunal „în foarte scurt timp” şi va candida la alegerile din 2019.

Reamintim că recent Cătălin Ivan a anunţat că se retrage din grupul social-democraţilor din Parlamentul European, pe motiv că aceştia au refuzat să excludă PSD-ul din rândurile lor.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.