Vineri seara, la Sebeș s-a desfășurat o ședință a PNL Alba, pentru stabilirea componenței delegației județene a partidului la Congresul din 27 septembrie, de la București, când va fi ales președintele PNL între Ludovic Orban și Florin Cîțu, scrie Ziaristii.com.

Rând pe rând, cei mai importanți oameni din partid la nivel județean au mers la microfon și au ținut câte un mic discurs.

Printre cei care au vorbit s-a numărat și europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al municipiului Alba Iulia, care în această vară a pierdut șefia PNL Alba în fața lui Ion Dumitrel, fostul său camarad și actual președinte al Consiliului Județean.

Mircea Hava a dezvăluit ce i-ar fi spus Florin Cîțu când a vrut să-l atragă de partea sa, în bătălia internă din partid. Hava l-a refuzat însă pe premier.

Conform unei filmări publicate de Alba24.ro, Mircea Hava a promis că se va întoarce de la Parlamentul European și va candida la Alba, pentru a-i „pedepsi” pe cei care l-au „mințit” și trădat.

VIDEO: Discursul lui Mircea Hava – de la minutul 4.00

Discursul de vineri seara, de la Sebeș, a fost primul ținut de Mircea Hava în fața colegilor de partid, de când a pierdut alegerile pentru șefia PNL Alba.

Hava a spus că nu are resentimente și nu simte ură, ci doar „un pic de ranchiună” pe cei care l-au „mințit”.

Mircea Hava: „Port un pic de ranchiună celor care m-au mințit. Nu pot să zic, ca Băsescu, «Rușine, Dinu Patriciu!», eu nici măcar nu vă zic să vă fie rușine. Trebuie să fii om să-ți fie rușine. (…) Abia aștept să se termine cu Bruxelles, să mă întorc. Vă spun singur că mă voi întoarce. Să văd unde voi candida, pentru că minciuna câteodată trebuie pedepsită, și mai ales modul în care este făcută”.

Dezvăluiri la microfon

Mircea Hava a spus că el „nu dansează nici cu Orban, nici cu Cîțu”. În acest context, a făcut și o dezvăluire relevantă pentru bătălia Orban – Cîțu, având ca miză șefia partidului la nivel național.

La un moment dat, europarlamentarul l-a chemat la microfon pe Marius Hațegan, secretar general al PNL Alba și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Alba (2018-2020), pentru a relata ce i-ar fi spus Florin Cîțu lui Mircea Hava, când premierul i-a cerut sprijinul în lupta pentru șefia PNL.

Dialogul Mircea Hava – Marius Hațegan

Mircea Hava: „Ce a zis Cîțu către mine în momentul în care trebuia să facem mariajul?”

Marius Hațegan: „«Cât vrei s-o închidem acum?»”

Mircea Hava: „Nu am vrut nimic, eu vreau liniște și sănătate. Eu vă spun lucrurile care au fost și sunt probate”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here