Într-un schimb de replici cu Oana Despa, jurnalistă la siteul Radio Europa Liberă, determinat de o postarea pe tema inflației – care a atins un nivel record de 13,8% -, președintele AUR, George Simion, apreciază, pe pagina sa oficială de Facebook, într-un comentariu, că pentru români anii 80 (1980-1989) au fost mai buni ca vremurile prezente (anii 2020), scrie Podul.ro. 

Alături de cumpliții ani 50-60 când întreaga elită a României a fost decimată, fie prin aruncarea în închisorile comuniste, fie prin gonirea ei peste granițe, anii 80 (1980-1989), când în fruntea țării s-a aflat unul dintre cele mai odioase cupluri in istoria omenirii – Nicolae și Elena Ceaușescu –  au fost cea mai cumplită perioadă a dictaturii comuniste ceaușiste, în care milioane de cetățeni au suferit de foame, frig, lipsa electricității, le-a era interzis dreptul la liberă circulație, alegeri libere, erau ținuți în minciună, supuși unei propagande de partid agresive, cu osanele sinistre la adresa cuplului prezidențial și terorizați sistematic de aparatul represiv al dictaturii comuniste radicalizate.

În plus, pentru a face loc marilor proiecte urbanistice demente ale dictatorului, numeroase biserici ortodoxe, majoritatea monumente, cu vechime de sute de ani, au fost pur și simplu rase de pe fața pământului.

Afirmațiile lui Simion sunt cu atât mai grave și mai puțin scuzabile cu cât liderul AUR este absolvent al unui masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iaşi, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’.

Fostul coordonator al lucrării de masterat a lui George Simion, istoricul Dorin Dobrincu, preciza, recent, însă, într-un interviu pentru Libertatea, că liderul AUR, pe vremuri, ”un student normal, rezonabil” și ”un om civilizat”, a cotit-o de ceva vreme spre o „ gândire totalitară”.

Oana Despa, la postarea pe teme inflației de pe pagina oficială a lui George Simion: „Tot e bine ca nu ne intoarcem in anii 80 cum ar vrea unii!”.

Răspunsul lui George Simion: „Oana Despa mai bine in anii 80 decât in anii 2020 unde la conducere sunt șefii voștri”.

Oana Despa:  „George Simion, eu n-am șef, boss! Poți să te întorci dumneata la foamea din anii 80. E superofertă la ruși”.

oana despa-george simion1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.