Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a declarat miercuri pentru G4Media.ro că USR a decis în forurile de conducere ca judecătorul Cristi Danileț să fie propunerea patidului pentru Curtea Constituțională.

”USR a decis să îl susțină pe judecătorul Cristi Dănileț la CCR. Vom înainta propunerea formală în procedura parlamentară”, a spus Drulă.

Trei posturi de judecători la CCR se vacantează în luna iunie, prin terminarea mandatelor lui Valer Dorneanu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. Nominalizările trebuie făcute de Administrația Prezidențială, Camera Deputaților și Senat.

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe rețelele sociale, a scris miercuri pe Facebook că nu ar spune „nu” dacă i s-ar oferi lui un loc în cadrul acestei instituții. El a fost recent exclus de CSM din magistratură din cauza conținutului pe care-l posta pe rețele de socializare, dar a atacat în instanță decizia. Două ONG-uri, dar și primarul Brașovului susțin ideea ca Danileț să fie numit judecător al Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.