Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, i-a solicitat fostului ministru al sanatatii, Victor Costache, sa anuleze controlul pe care ministerul il efectua pe 10 martie la Spitalul de Urgenta ”Sf. Pantelimon”din Focsani la Unitatea de Primiri Urgente, anunta Editie de Vrancea. Solicitarea a fost dusa la indeplinire de fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache.

Publicatia din Focsani prezinta si documentul prin care Arafat a blocat controlul la spitalul condus de Constantin Mandrila, omul lui Marian Oprisan.

„Exista voci care sustin ca Raed Arafat are o relatie mai mult decat cordiala cu Marian Oprisan, cel care l-a protejat pe Mindrila cum n-a protejat pe nimeni din oamenii inlocuiti de guvernarea liberala in ultimele luni,

De ce sa opresti un control la Spitalul Judetean chiar daca suntem in epidemie de COVID-19? Ba chiar controlul se impunea si mai mult pentru a se vedea daca sunt respectate procedurile si protocoalele medicale, in situatia in care acestea erau puse la punct”, scrie publicatia din Focsani.

La Spitalul Judetean Focsani a fost instalata, duminica, o noua conducere, militara. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica dimineata ca directorul Spitalului Judetean din Focsani, Constantin Mandrila, care a fost depistat cu COVID-19, a fugit din spital cu toata documentatia.

„Focsaniul si Vrancea reprezinta un punct nevralgic in acest moment. Avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar din Focsani are 35 de cadre infectate, avem doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie. La Spitalul Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital, a plecat cu toata documentatia si ce mai avea el in birou – este o problema. Maine voi fi la Focsani si ne gandim, dupa ce voi face evaluarea, inclusiv la un management militar. Am vorbit si cu domnul ministru al apararii, domnul general Ciuca si vom duce si la Focsani, cred, o conducere militara”, a spus Tataru la Digi24.

Tataru a mai declarat ca managerul Spitalului Judetean Focsani e de negasit, ca „se ascunde intr-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”.

Ministrul a mentionat ca gandeste la o ancheta penala in ceea ce-l priveste pe managerul Spitalului, Constantin Mandrila.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.