Ședință cu scandal a Comitetului Executiv (CEX) al PSD, unde s-a urlat atât de tare încât se auzea din curtea partidului, scrie G4Media.ro. Potrivit unor surse participante la discuție, Viorica Dăncilă a fost extrem de deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj. ”Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda.

Cu cine intenționați să votați în turul al doilea al alegerilor prezindețiale?

View Results

Loading ... Loading ...

UPDATE 19.17 După o scurtă pauză, ședința a fost reluată și, de data aceasta, a fost supusă la vot și excluderea Anei Birchall din partid, decizie aprobată cu majoritate de voturi. De asemenea, a fost exclus și Cozmin Gușă. Totodată, și Olguța Vasilescu a anunțat că revine asupra deciziei de a renunța la coordonarea campaniei Vioricăi Dăncilă.

Inițial, după reproșurile pe care Dăncilă i le-a făcut lui  Claudiu Manda, Olguța Vasilescu a spus că renunță la funcția de coordonator al campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, Fosta ministră a Muncii a zis că ea a făcut cât a putut și ce a ținut de ea în campanie, mai mult nu poate și dacă este cineva care se pricepe mai bine, ea se dă deoparte.

La Dolj, Viorica Dăncilă a obținut 36,7% din voturi la alegerile de duminică, unul dintre cele mai bune scoruri din țară obținute de PSD. De asemenea, la europarlamentarele din luna mai, PSD a obținut peste 40% din voturi în județ, dar a pierdut în favoarea USR municipiul Craiova, unde șefa filialei locale este Olguța Vasilescu.

Tot în cadrul ședinței CEX, liderii PSD au decis excluderea din partid a parlamentarilor care au votat învestirea guvernului Orban: deputatele Cristina Burciu și Elena Hărătău și senatorul Eugen Gioancă.

De asemenea, primarul Bacăului, Cosmin Necula, a fost exclus și el din partid pentru că a zis că social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Deputatul Cătălin Rădulescu a cerut excluderea Anei Birchall și a lui Cozmin Gușă, dar Viorica Dăncilă nu a fost de acord. Șefa PSD le-a spus liderilor din CEX că au exclus ce era de exclus și ca se opresc la cei patru, iar propunerea lui Rădulescu nu a fost mai fost supusa la vot.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit marţi, la ora 16:00, pentru a analiza rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru a stabili strategia în cazul celui de al doilea tur.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.