Fostul şef al liberalilor Ludovic Orban s-a declarat „eliberat”, vineri, după şedinţa Biroului Executiv în care s-a decis excluderea sa din partidul în care a activat vreme de 31 de ani. A plouat cu acuzaţii la adresa noii conduceri şi a preşedintelui Klaus Iohannis, scrie Epochtimes-romania.com.

De asemenea, Orban a transmis că va începe o nouă etapă în cariera sa, urmând să lanseze un nou proiect politic în care susţinătorii săi îl vor urma.

„Sunt onorat că sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea Partidului, să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. De ce spun că sunt onorat? Pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut niciun fel de legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Klaus Iohannis şi de gaşca demolatoare după data de 1 iulie. Aici este vorba de aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de gravă criză sanitară, în momente de gravă criză economică, în momente extrem de dificile în care românii nu au avut sprijin în instituţiile statului”, a declarat Orban.

Fostul şef al liberalilor i-a aruncat cuvinte grele preşedintelui Klaus Iohannis.

„Această gaşcă demolatoare pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis este cea care a făcut praf PNL, a făcut praf democraţia, drepturile şi libertăţile membrilor PNL, care au fost împiedicaţi să îşi exercite în mod liber dreptul de vot şi, de asemenea, a făcut praf coaliţia de guvernare şi, iată, şi-a desăvârşit opera de distrugere a oricărei speranţe de guvernare liberală a României prin aducerea PSD la guvernare.

Nu vreau să mă mai refer la toate declaraţiile publice ale lui Iohannis, Cîţu şi compania. Ar trebui să le fie ruşine şi când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ şi să îşi ceară scuze până la sfârşitul carierei politice, care ar trebui să fie foarte rapidă, pentru minciuna repetată, pentru bătaia de joc faţă de români. Klaus Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze către cei peste 6 milioane şi jumătate de români care i-au acordat încrederea de care el şi-a bătut joc”, a afirmat Orban.

Liderul liberal susţine că excludera sa nu este o întâmplare, preşedintele Iohannis „a intervenit în mod nedemocratic şi neconstituţional, pentru a mă schimba din funcţia de preşedinte al PNL pentru că eu nu aş fi acceptat niciodată o înţelegere cu PSD”.

„Aici avem de-a face cu premeditare şi, de ce nu, cu trădare – trădarea cetăţenilor români, înşelarea speranţelor şi aşteptărilor oamenilor care au crezut în Iohannis şi în PNL. Spre deosebire de mine, care sunt complet disculpat prin această decizie, Iohannis şi cu slugile lui din conducerea PNL, după ce au promis că vor scăpa România de PSD, aduc PSD-ul la putere”, a acuzat Orban.

„Au transformat PNL într-un loc de prostituţie politică, obligând membrii PNL să se prostitueze şi să stea în pat cu duşmanul”, şi-a exprimat revolta Orban.

În care dintre următorii lideri politici aveți încredere?

 • Dacian Cioloș (USR) (20%, 6.483 Votes)
 • În niciun lider politic (19%, 6.175 Votes)
 • Catălin Drulă (USR) (14%, 4.551 Votes)
 • Ilie Bolojan (PNL) (13%, 4.405 Votes)
 • George Simion (AUR) (10%, 3.376 Votes)
 • Alexandru Rafila (PSD) (5%, 1.751 Votes)
 • Ludovic Orban (PNL) (5%, 1.654 Votes)
 • Marcel Ciolacu (PSD) (3%, 1.041 Votes)
 • Cristian Diaconescu (PMP) (3%, 978 Votes)
 • Klaus Iohannis (3%, 897 Votes)
 • Alt lider politic PSD (2%, 532 Votes)
 • Alt lider politic AUR (1%, 417 Votes)
 • Alt lider politic USR (1%, 257 Votes)
 • Florin Cîțu (PNL) (1%, 184 Votes)
 • Alt lider politic PNL (0%, 143 Votes)

Total Voters: 32.844

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.