Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, critica in termeni duri viitorul program national de investitii care va fi implementat dupa modelul Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), el sustinand ca in cele doua programe nationale in cadrul carora au fost alocate fonduri guvernamentale localitatilor „s-a furat”. Nasui considera ca subiecte precum alocarea de bani publici unui astfel de program ar trebui sa-i preocupe pe romani, mai degraba decat trecutul premierului, scrie Aktual24.ro.

Intrebat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, cum comenteaza dezvaluirile privind trecutul premierului care a fost retinut, in SUA, pentru conducere sub influenta alcoolului, ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a raspuns ca sunt alte subiecte care ar trebuie sa ii intereseze pe romani, el dand ca exemplu viitorul program national de investitii prin care autoritatile locale vor primi bani de la Guvern.

„Din cate am inteles, este vorba despre o contraventie. (…) Cred ca sunt stiri care afecteaza mult mai puternic viata romanilor, inclusiv unele legate de guvernare. Stirea zilei, cel putin din punctul meu de vedere ca ministru al Economiei, e mai mult grandiosul PNDL 3 care se pregateste in momentele acestea si cred ca asta ar trebui sa ne preocupe mult mai tare decat, pana la urma, o contraventie, ii zic eu. Pare a fi o fapta care s-a intamplat acum foarte mult timp, in tineretea premierului, cred ca ceea ce ne pasa mult mai tare este viitorul si mai ales ca banii aceia din viitorul maret PNDL vor fi tot din banii nostri”, a afirmat ministrul Economiei, la Antena 3.

Claudiu Nasui a mentionat ca nu a „sustinut niciodata PNDL”.

„Nu am sustinut niciodata PNDL. Tara aceasta a trecut deja prin doua valuri de PNDL: PNDL 1, PNDL 2 si acum avem PNDL 3. Vedem exact rezultatele primelor doua PNDL-uri si vedem toate problemele lor, vedem exact efectul pe care le-au avut in Romania. Niciodata nu am sustinut PNDL”, a adaugat Nasui.

Ministrul Economiei a mentionat ca, daca sunt consultate rapoartele Curtii de Conturi, dar si din dezvaluirile facute in presa referitoare la PNDL „e vorba totusi de un program din care s-a furat”. 

„E vorba, totusi, de un program din care s-a furat, putem sa zicem cuvantul acesta in momentul in care un bec costa 2.000 de euro, in momentul in care faci parcuri in mijlocul la nicaieri, in momentul in care faci terenuri de fotbal in panta, borduri peste borduri, dublu, triplu etajate, toate astea sunt PNDL si romanii trebuie sa stie ca astia sunt bani care au iesit din buzunarul lor”, a sustinut ministrul Economiei.

El a adaugat ca „avem o problema cu deficitul bugetar”, spunand ca acesta este mare, iar in acest context dezvoltarea locala se poate face si prin proiecte derulate din fonduri europene, asa cum s-a intamplat in alte tari din Uniunea Europeana.

Intrebat daca va continua colaborarea cu primul ministru in situatia in care Florin Citu nu renunta la implementarea acestui program, ministrul Economiei a raspuns ca „aici este o chestiune de decis in forurile decizionale ale partidului”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here