Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă, că, în prezent, România se împrumută pentru a acoperi dezastrul făcut de socialişti în ultimii opt ani de guvernare, scrie Epochtimes-romania.com.

Liberalul le-a reproşat social-democraţilor că, după ani de hoţii, acum au tupeul să întrebe care este destinaţia împrumuturilor făcute de Cabinetul Orban.

„România se împrumută astăzi pentru a acoperi deficitul bugetar şi să plătească împrumuturile luate în trecut de socialişti. Am reuşit să câştigam încrederea investitorilor internaţionali şi locali şi ne împrumutăm la dobânzi mai mici de la o zi la alta. Totuşi, există diferenţe în nivelul dobânzilor şi acestea vin de la conduita, independenţa, a politicii monetare. Astfel, după cum se vede în tabel, diferenţele apar de la modul în care politica monetară din fiecare ţară decide să-şi atingă obiectivul”, a precizat Cîţu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Finanţelor a susţinut că s-a ţinut de cuvânt atunci când a afirmat că politica fiscală din România nu o să mai fie o sursă de instabilitate în economie, adăugând că toate măsurile luate de Guvern, premiate deja cu dobânzi mai mici de investitorii internaţionali, urmăresc atingerea acestui obiectiv.

„Revenind la împrumuturi. Vă rog atenţie mare. În primele 6 luni am împrumutat 38 miliarde lei pentru a plăti împrumuturi şi dobânzi care vin din trecut. Că să înţelegeţi această cifră, deficitul bugetar de finanţat pentru 5 luni (fară dobânzile aferente împrumuturilor luate în trecut) a fost mai mic, 31 miliarde lei”, a afirmat liderul liberal.

Totodată, şeful de la Finanţe a precizat că România trebuie să se împrumute pentru a acoperi dezastrul făcut de socialişti în ultimii opt ani de guvernare, reproşându-le că acum au „tupeul” să întrebe unde ajung banii luaţi cu împrumut.

„Dacă socialiştii nu ar fi subminat economia naţională, ar fi avut surplus bugetar în perioada de creştere economică peste potenţial, atunci astăzi ne împrumutam DOAR să acoperim deficitul bugetar. Dar socialiştii au furat 8 ani de zile şi acum au tupeul să întrebe despre destinaţia împrumuturilor pe care le facem. Totuşi, şi în aceste condiţii, este foarte clar pentru TOATĂ LUMEA că suntem un guvern responsabil şi nu ne batem joc de banul public. De aceea SCADE rata inflaţiei şi urmează SĂ SCADĂ şi dobânzile”, a conchis Cîţu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here