Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a declarat, vineri seară, la Digi24, că este surprins de faptul că președintele Iohannis nu a numit deja un premier, spunând că PNL arată astfel că nu are majoritate parlamentară, scrie G4Media.ro. Fostul președinte a mai spus că PSD are nevoie ”ca de aer” de formațiunea lui Victor Ponta pentru că, dacă și-ar da mâna, ar fi foarte greu de conceput un guvern liberal:

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

”Mă surprinde că în seara asta nu avem premierul anunțat (…) Cum se va forma acest guvern? Ce partide vor fi parte la guvernare? Eu din câte știu de la Eugen Tomac, în cazul în care în coaliția de guvernare vor fi Ponta și Tăriceanu, PMP nu va veni într-o asemenea structură politică (…) PSD are nevoie ca de aer de gruparea lui Ponta, pentru că dacă și-ar da mâna e foarte greu de conceput un guvern liberal”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că PNL se confruntă cu marea provocare a declarațiilor referitoare la tăierile de pensii și salarii pentru că, dacă nu vor lua măsuri de austeritate, liberalii se vor confrunta cu cele ”36 de miliarde de euro” pe care vor trebui să le achite din bugetul de stat sau din împrumuturi:

”Trebuia să se ia taurul de coarne și să se crească pensiile. Pensiile încă sunt prea mici. Mărirea veniturilor populației era obligatorie (…) Trebuie să măresc și veniturile populației, trebuie să fac și investițiile. La pensii vor găsi o lipsă de resurse de 8 miliarde, la anul lipsă de resurse de 25 de miliarde, în 2021 de 56 de miliarde și în 2023 de 81 de miliarde. Vreți să le adunați? În total sunt 36 de miliarde de euro care vor trebui luați de la bugetul de stat sau împrumutați, dacă vor să respecte calendarul de creșteri. Au zis că vor respecta programul de creștere a pensiilor și salariilor. La anul vine etapa de mărire a pensiilor cu un salt îngrozitor de mare și scandența este, paradoxal, înainte de alegerile din noiembrie 2020. Trebuie să fie foarte atenți liberalii pentru că ar fi păcat ca la alegerile la termen să rateze. La alegerile la termen ar trebui să facă 35%, ar fi scorul magic. Cu 35% domini guvernarea”, a mai spus Traian Băsescu.

Despre Viorica Dăncilă, fostul președinte a declarat că este un om politic experimentat, dar că nu este obișnuită cu jocurile din interiorul partidului care i-au dărâmat guvernul:

”Viorica Dăncilă, în afară de erorile de exprimare, e un om politic experimentat, dar neobișnuită să gestioneze jocuri în interiorul propriului ei partid. Guvernul a fost trântit din interiorul partidului (…) Dăncilă nu are nicio vină. În apogeul lui Dragnea a fost numită premier, nici Iohannis nu a avut nicio obiecție, putea să o respingă. Dar nu ăsta e subiectul. Subiectul e că femeia a fost adusă din PE, a fost făcută premier și după condamnarea lui Dragnea, obiectivul PSD a fost să rămână la guvernare cerându-i Vioricăi Dăncilă să nu se miște de acolo că o ia bau-bau. Și acum e vinovată pentru asta? E un lanț ilogic politic”, a mai spus fostul președinte.

Traian Băsescu a mai declarat că asupra parlamentarilor PMP a fost pusă o presiune incredibilă și că aceștia au fost amenințați că rudele lor își vor pierde joburile dacă vor vota moțiunea:

”Aripa Ponta a avut un rol determinant, la fel cum cele 17 voturi ale PMP au fost cruciale. Pe PMP a fost o presiune incredibilă: Dacă nu votezi cu noi, îi tăiem afacerile soțului tău. Sau îți dăm soția afară de la serviciu. Nu știu de ce nu fac plângeri oamenii, de-asta nu-mi permit să spun despre cine e vorba. Mai ales că au venit peste ei acasă. Au recurs la cele mai murdare forme de presiune (…) Una din discuțiile de la PSD a fost că ”Băsescu ne-a trădat”. Nu știu de unde au crezut că au avut un aranjament cu mine. PSD nu reușește să demonstreze că este un partid evoluat, european”, a mai spus Băsescu vineri seară, la Digi24.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.