Deputatul Marius Bode îl critică dur, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Mediului, Costel Alexe, reprosându-i faptul că nu vrea să interzică tăierile pe perioada stării de urgență.

”Se taie în neștire copaci sănătoși, dar Ministrul Defrișării Pădurilor, Costel Alexe, nu vrea să INTERZICĂ tăierile pe perioada stării de urgență din cauza gândacului tipograf”, scrie fostul liberal pe pagina sa de Facebook.

Deputatul spune că a sesizat Comisia Europeană în acest sens:

”Am sesizat Comisia Europeană cu privire la tăierile ilegale de păduri. În scrisoare am dat exemplul tăierilor masive din păduri seculare, precum Dobrovăț și Bârnova-Repedea, adevărate “bariere” ce protejează orașul, unul dintre cele mai poluate orașe din țară.

Alți 40.000 de metri cubi de masă lemnoasă din județul Iași au fost scoși suplimentar la licitație pe 9 aprilie a.c., adică o suprafață de 4 ori mai mare decât s-a taiat în ultima perioadă.

În luna februarie a acestui an, după ce Comisia Europeană a deschis împotriva României procedurile de infringement din cauza tăierilor ilegale de păduri, ministrul Mediului, domnul Alexe, și-a asumat o serie de obiective.

Nimic nu s-a întâmplat!”

Deputatul Marius Bodea a demisionat recent din PNL, în semn de protest faţă de decizia Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Iaşi de a aproba candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar. Bodea, care era și liderul organizaţie municipale a PNL, spune că decizia BPJ „este o mare palmă dată liberalilor, votanţilor acestui partid şi a simpatizanţilor deopotrivă”.

„După 22 de ani de apartenenţă la PNL, singurul partid politic în care am activat, în care m-am implicat şi când partidul se zbătea la 7-8 la sută şi nu găseam cui să îi dau bună ziua în sediul din Iaşi, fiind incontestabil unul dintre membrii asumaţi ai PNL Iaşi, cu rezultate politice şi profesionale importante, aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizaţia PNL Iaşi. Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduţă pentru consolare, rămân dedicat Iaşului şi ieşenilor pe care i-am reprezentat cu onestitate şi nu le voi tranzacţiona încrederea lor în mine”, scrie deputatul.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

  1. Asa ceva înca nu a fost în ROMANIA,deacord se poate taia anual o cantitate de masa lemnoasa,parte ajunge la Schweighofer si Holzindustrie,dar e nevoie de o lege sa nu plece la export decît produs prelucrat,nu busteni.
    Orban minte ca prelucreaza 80% lemn din import-Ucraina de 2 ani nu-i mai da lemn,exporta ei direct

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here