Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a atras atenţia, într-o emisiune B1 TV, că între partidul pe care îl conduce şi AUR e o diferenţă „ca de la cer la pământ”, scrie Epochtimes-romania.com.

„E o diferenţă atât de mare, ca de la cer la pământ, între cele două variante, pentru că noi avem substanţă, avem oameni care pot oferi soluţii, care ştiu politici publice, care au putut conduce ministere, primării. La partidul liderului de galerie nu e nimic în spate. Asta o spun… noi ne cunoaştem între noi, fiind acolo, în Parlament. Sunt doar nişte vorbe meşteşugite şi un live. A doua diferenţă: noi am promovat mereu un discurs democratic, civilizat, paşnic. Un om care recurge la violenţă, care merge în zona fascismului, a extremismului, a unei relaţii ambigue cu sângeroasa Mişcare Legionară care a ucis oameni şi i-a agăţat în cârlige de abator… Despre cine vorbim? Ce legătură e? Un pic – să mă scuzaţi – sunt indignat. Ce legătură e între asta şi USR? Nu e absolut nicio legătură!”, a declarat Cătălin Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor a subliniat că „USR PLUS e partidul prin esenţă din stradă”, care a strâns un milion de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, dar „am ţinut cont de aceste restricţii, nu poţi să baţi străzile şi blocurile în perioade în care sunt restricţii de deplasare şi se recomandă evitarea contactelor”.

„Când se termină pandemia, e perspectiva de în primăvară, vom reveni în stradă”, a adăugat Cătălin Drulă.

AUR, catalogat drept „o hienă care se hrăneşte cu supărarea oamenilor”

„Genul ăsta de comparaţii sunt aproape periculoase. Nişte oameni care fac apologia… Unul dintre liderii AUR a ameninţat un ministru şi i-a spus ‘aveţi noroc că nu suntem legionari, că procedam altcumva’. Cum altcumva? Împuşcându-i în cap, cum i s-a întâmplat lui Armand Călinescu…

Nişte oameni care fac apologia crimei… Ieri, chiar aici, pe B1 TV, Georgică de la galerie a spus că aşa era, cu crime, pe vremea aia, deci oameni care fac apologia crimei şi a violenţei! Zice ‘trebuia să-l bat pe ministru’. E doar hienism, sunt doar nişte hiene care se hrănesc din supărarea oamenilor. Oamenii sunt supăraţi pe bună dreptate, avem inflaţie mare, avem facturi mari, am trăit perioada tulbure a pandemiei, am trăit o perioadă traumatică aşa cum n-a mai fost de 100 de ani.

Din apele astea tulburi, ajutaţi şi de PSD… Niciodată nu a avut USR, care a avut un discurs civilizat şi argumentat, o asemenea platformă cum are dl Simion. Dl Simion e deja stăpân pe microfonul din Camera Deputaţilor. Acolo sunt nişte reguli, ca-n toate Parlamentele, de a vorbi la microfon. Dl Simion îl poartă ca un DJ”, a afirmat Cătălin Drulă.

Manevre PNL-PSD

„Mi se pare absolut reprobabil comportamentul majorităţii PSD–PNL. E o combinaţie, o schemă pe care o fac: leagă de un subiect legitim şi mai bagă pe sub uşă şi încă ceva ilegitim. De exemplu, în ziua acelui incident (agresiunea lui George Simion la adresa lui Virgil Popescu – n.r.), e OK că s-a întrerupt şedinţa, că s-a convocat Biroul Permanent să discute un lucru extrem de grav. Noi am spus că trebuie să continue dezbaterea, că altfel ar însemna să cedezi în faţa pumnului. Şi n-a mai fost dezbatere. A plecat Virgil Popescu, iar PSD şi PNL n-au mai luat cuvântul.

Au spus că trebuie să modificăm Regulamentul cu măsuri antiviolenţă. Am spus că suntem de acord. Dar ce s-au găsit să facă? Să introducă şi nişte măsuri antitransparenţă. Să nu se mai poată filma pentru presă… Am spus ‘scoateţi astea, că nu au niciun fel de legătură’, am depus amendamente şi au trecut. Acum, nu trebuie să aruncăm libertatea de exprimare, că pierdem pe partea cealaltă.

Când, din cauza unui comportament violent, aruncăm libertatea de exprimare şi libertatea oamenilor de a şti… Noi, singuri, fără AUR, că prin vot nu am putut opri acele măsuri antitransparenţă, facem o contestaţie la Curtea Constituţională. Altfel, susţinem măsurile antiviolenţă din Regulament”, a precizat Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.