Fostul ministru (USR) al Economiei Claudiu Năsui acuză “clasa conducătoare” că nu ar fi niciodată mai “decuplată de la realitate decât acum”. Năsui îşi justifică afirmaţia dând exemplul preşedintelui Klaus Iohannis pe care îl critică pentru că ar fi acordat prea multă atenţie educaţiei climatice la copii, deşi aproape jumătate dintre aceştia “sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială”, scrie Epochtimes-romania.com.

“Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum. Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Fireşte, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiaţii politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele şi strategiile naţionale. În asta îşi măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie şi introduc educaţia climatică în şcoli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din şcolile de stat româneşti sunt conduşi spre analfabetism funcţional”, a scris, luni, Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR este de părere că statul român “este campion la a-i ţine pe copii în sărăcie” şi ar fi vinovat de faptul că “zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie fără ambii”.

„În ‘România educată’, 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie şi excluziune socială, pe primul loc în Uniunea Europeană. Iar zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie chiar fără ambii părinţi, din cauza ‘migraţiei economice’. Adică statul român îi goneşte să muncească în străinătate, inclusiv printr-o taxare imensă a muncii pe salarii mici. Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie şi mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinţi plecaţi înapoi acasă. Dar priorităţile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia naţională pentru educaţia climatică”, a conchis Claudiu Năsui.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here