Senatorul USR Florina Presada anunta ca PSD a anuntat ca procedura de respingere a cererii de reexaminare a legii privind stabilirea datei alegerilor, transmisa de presedintele Iohannis, este marcata de fraude, scrie Aktual24.ro.

Care dintre partide credeți că are cea mai bună listă de candidați pentru alegerile Parlamentare din 6 Decembrie?

  • USR - PLUS (38%, 8.527 Votes)
  • PNL (28%, 6.273 Votes)
  • AUR (22%, 4.948 Votes)
  • PMP (4%, 944 Votes)
  • PSD (4%, 920 Votes)
  • Alt partid (2%, 419 Votes)
  • PRO România - ALDE (1%, 258 Votes)

Total Voters: 22.289

Loading ... Loading ...

„PSD se tine de pesedisme pana in ultimul moment! Sedinta Comisiei de Administratie din Senat in care s-a respins cererea de reexaminare a Presedintelui pe marginea legii Ciolacu/Tariceanu/Cseke care spune ca data alegerilor parlamentare se stabileste prin lege organica (L464/2020) nu a avut loc!

Am primit convocare aseara la sedinta pentru azi la 14h00 dar nu si link de conectare la sedinta. Am aflat, sunand la Comisie, ca Dl Carciumaru (PSD), presedintele comisiei, a sunat membrii pe rand dimineata pentru a-i intreba cum voteaza, din dorinta de a da avizul de la Administratie inainte de raportul Comisiei Juridice, care avea sedinta la 10h30.

Practic, aceasta sedinta nu a avut loc. Ei vor merge mai departe la plen cu legea pentru ca vor sa respinga cererea de reexaminare cat mai repede, noi ne vom opune”, a anuntat Presada.

Comisia juridica a acordat, marti, raport de respingere la cererea de reexaminare a presedintelui.

Vicepresedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scantei, a explicat ca sedinta, desfasurata online, a fost convocata neregulamentar de Serban Nicolae, care nu mai este membru PSD si nu mai poate detine functia de presedinte al comisiei. Potrivit Iuliei Scantei, functia revine PSD in conformitate cu algoritmul politic.

Scantei a precizat ca, dupa ce au participat la inceputul sedintei, parlamentarii PNL, USR, UDMR si PMP au explicat ca desfasurarea intalnirii este neregulamentara si au parasit sedinta.

Cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis este inclusa pe ordinea de zi a sedintei plenului Senatului de miercuri, sub rezerva primirii raportului.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here