Primarului comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost reţinut după ce a fost audiat, miercuri noapte, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, într-un scandal de fraudare a scrutinului din septembrie 2020, scrie Epochtimes-romania.com.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat miercuri percheziţii în 18 locaţii din Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului Marin Voicu (PNL) din comuna menţionată, precum şi la domiciliul a trei persoane din Ploieşti.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice.”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploieşti.

Reamintim că ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar cercetările în cauză au demarat la finalul anului 2020, după o plângere în care era reclamată o schemă de fraudare a alegerilor locale. La acea vreme au fost ridicaţi mai mulţi saci în care se aflau buletine de vot din comuna Ciorani. Sacii cu documente au fost depuşi într-o anexă a Judecătoriei din Mizil, dat fiind faptul că la acel moment ancheta era coordonată de parchetul local. Doar că, în luna martie, documentele care făceau obiectul acestei anchete, inclusiv buletinele de vot, au fost furate din depozit. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violare a unui sediu profesional şi sustragere de înscrisuri oficiale.

Potrivit sursei citate, procurorii din Mizil cercetau o posibilă fraudă electorală la alegerile din comuna prahoveană Ciorani. În urma unei plângeri care reclama fraudarea alegerilor din septembrie 2020, s-ar fi decis renumărarea voturilor pentru desemnarea primarului de la Ciorani, doar că ulterior s-ar fi descoperit că frauda electorală, dacă a existat, nu ar fi fost în favoarea edilului, care oricum fusese votat masiv de localnici, ci ar fi avantajat candidaţii, fie de la Consiliul Local, fie de la Consiliul Judeţean Prahova, inclusiv pe cei care au candidat pentru preşedinţia acestei instituţii.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here