Liderul USR şi fost ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR) susţine că sintagma potrivit căreia „PSD ştie să guverneze” este doar un mit, scrie Epochtimes-romania.com.

„Să ne uităm cum arată România, pe infrastructură, pe educaţie etc. Arată aşa de 30 de ani pentru că este acelaşi sistem care guvernează. Noi am venit cu o propunere alternativă, în alea 8 luni cât am fost la guvernare. Am atras resurse din zona privată, am condus cu profesionalism şi fără reţele de interese, ba chiar le-am decuplat din ministere, stârnind furia sistemului. Lucrurile astea produc rezultate concrete, în practică.

A rămas un mit că PSD-ul ştie să guverneze. Este cât se poate de neadevărat. Eu am fost consilier pentru scurtă vreme pe infrastructură din Guvernul tehnocrat. Când am plecat noi şi a câştigat zdrobitor PSD-ul, se spunea la momentul acela că tehnocraţii nu au avut susţinere, forţă, lucruri reale în Parlament, dar cumva că sunt slabi şi nu pot da ordine unui sistem. Vine PSD-ul cu majoritate şi când dă ordine, să vezi cum se mişcă, apare autostrada pentru că a dat cineva ordine. Cele trei guverne care au urmat au fost groaznice din punct de vedere administrativ, Guvernul Grindeanu, Dăncilă şi Tudose. Ministerul Transporturilor la fel”, a afirmat Drulă într-un interviu acordat recent la DC News.

Fostul ministru susţine că modelul clientelar existent pe scena politică face ca „un politician să devină o muscă neputincioasă, prinsă într-o pânză de păianjen”.

„În momentul de faţă, din semnalele pe care le am din Minister… Poate dl Grindeanu e bine intenţionat, dar modelul pe care îl reprezintă, în care trebuie să pună secretari de stat pentru că îi dă nu ştiu ce filială, sau director la o companie pe X, face ca un politician să devină o muscă neputincioasă, prinsă într-o pânză de păianjen şi nu mai are controlul. Un ministru trebuie să fie un general pe domeniul lui, pentru că răspunde pentru tot ce se întâmplă. Sistemul ăsta, însă, este atât de clientelar şi sunt multe interese de servit”, a punctat Cătălin Drulă.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here