USR se va asigura ca Romania nu aluneca pe o panta iliberala printr-o eventuala modificare a Constitutiei, iar puterea in stat nu este acaparata de o „mana de oameni”, a declarat, marti, presedintele partidului, Dacian Ciolos.

„USR se va asigura ca Romania ramane pe un drum european si ca nu intram intr-o faza in care sa discutam modificari in Constitutie care sa duca Romania intr-o zona de iliberalism. Vedem zilele acestea cat de usor se fac si se desfac intelegeri in Parlamentul Romaniei, care nu sunt totdeauna in interesul cetatenilor, si USR se va asigura ca Romania nu aluneca pe o panta iliberala, cum s-au intamplat lucrurile si in Ungaria si in Polonia, si ca Romania ramane inscrisa clar pe drumul proeuropean al statului de drept, al unui raport echilibrat de forte intre puterile in stat si puterea in stat nu e acaparata de o mana de oameni care sa faca ce vrea cu aceasta putere in interesul lor si impotriva interesului cetatenilor”, a afirmat Ciolos, intr-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Intrebat daca, in aceste conditii, clasa politica din Romania este pregatita de o republica parlamentara, liderul USR a raspuns: „Eu cred ca, daca ii intrebati pe cetateni, o sa va raspunda ei foarte bine”.

El nu crede ca Romania are nevoie in acest moment sa se dea „peste cap” echilibrul de puteri in stat, prin eventuala introducere a sistemului de republica parlamentara.

„Am vazut in anii trecuti ce s-a intamplat cand un partid cum e PSD, condus de Liviu Dragnea, a abuzat de puterea pe care acest partid a avut-o in Parlament. Imaginati-va ca un astfel de Parlament condus de un partid avand in frunte pe Liviu Dragnea este cel care mai si numeste presedintele dupa cum vrea el”, a explicat Dacian Ciolos.

Sursa: Aktual24.ro

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 19.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here