Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, afirma, miercuri seara, ca ”sprijinul netransparent” pe care guvernul condus de Florin Citu il primeste din partea PSD ”este un drum care duce la pieire si care, pana la urma, va duce Partidul National Liberal nu numai la opozitie, ci, va duce Partidul National Liberal la „o compromitere grava, cum de altfel a si inceput sa fie”.

”Parerea mea este ca pe drumul pe care a pornit Florin Citu si cei care-l sprijina (…) ei acuma vand iluzia mentinerii la putere pe baza milei PSD si a sprijinului netransparent din partea PSD, este un drum care duce la pieire si care, pana la urma, va duce Partidul National Liberal nu numai la opozitie, ci, va duce Partidul National Liberal la o compromitere grava, cum de altfel a si inceput sa fie”, a afirmat presedintele PNL miercuri seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

”Daca nu voteaza motiunea de cenzura, este foarte clar ca PSD nu se mai afla in opozitie si ca PSD il sprijina pe Citu. (…) Daca Citu ramane la putere, ramane numai din mila PSD-ului, iar PSD-ul nu o va face pentru ca-l iubeste pe Citu ci pentru ca uraste Partidul National Liberal si vrea ca Partidul National Liberal sa se prabuseasca”, mai afirma Ludovic Orban, scrie Aktual24.ro.

Intrebat cum a pierdut controlul asupra deciziei in PNL, presedintele liberal a raspuns ca nu este din ce in ce mai singur in partid, ”cum incearca unii sa acrediteze ideea”.

”Credeti ca il intereseaza pe cetatean lucrul asta? In primul rand, nu am scapat din mana nimic. Sigur, la ora actuala s-a format o majoritate care a fost catalizata de diferiti factori care nu au legatura cu performanta mea ca presedinte si a echipei si a Partidului National Liberal in cei patru ani in care am condus partidul. Niste oameni au ajuns la guvernare sustinuti de mine si de colegii mei in urma unor negocieri, in urma unor rezultate care au fost foarte bune (…) Practic, o parte din aceasta echipa a crezut ca e momentul sa conduca ei partidul. Cine conduce partidul va hotari congresul Partidului National Liberal. Si nu sunt din ce in ce mai singur cum incearca unii sa acrediteze ideea”, a afirmat Ludovic Orban miercuri seara, in cadrul unei emisiuni la B1 Tv.

Liderul liberal a vorbit si despre decizia lui Florin Citu de a-i face concurenta pentru functia de presedinte al PNL.

”Dupa cum il cunosc pe Florin Citu nu-si permitea nici macar sa candideze la presedintia Partidului National Liberal fara sa se consulte cu altcineva”, sustine Orban.

Intrebat cine ar fi cel cu care premierul s-a consultat, Orban a evitat sa raspunda.

Ludovic Orban s-a aratat increzator in sansa sa de a fi reales presedinte al PNL. In acest context el l-a criticat pe Citu despre care a sus ca a avut ”declaratii contradictorii” privind alocarea de fonduri guvernamentale catre localitati, declaratii pentru care ”primarii au ras de el”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here