Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri ca decizia PNL de a-l propune tot pe Florin Citu pentru functia de premier este „o aberatie, o propunere in primul rand neconstitutionala”, scrie Aktual24.ro. ”Toata actiunea lui Iohannis in ultimele trei luni nu a facut altceva decat sa distruga PNL, sa distruga coeziunea, sa afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale Romaniei”, a sustinut Orban.

”O aberatie, o propunere in primul rand neconstitutionala. Dupa demiterea mea prin motiunea de cenzura din februarie, in momentul in care presedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR si CCR a luat decizia conform careia premierul care a fost demis la motiunea de cenzura nu mai poate fi propus premier. Ar trebui sa citeasca, mai ales ca e o chestiune care tine de istoria PNL.

De asemenea, e o ineptie politica sa vii sa-l propui pe Florin Citu, in conditiile in care practic cu aceasta propunere de premier, nu exista nici o sansa de a forma o majoritate parlamentara. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au intrunit noaptea, ca hotii, intr-o sedinta convocata pe picior, ca pentru a putea investi un Guvern, este necesara o majoritate de 234 de voturi. La ora actuala, PNL impreuna cu UDMR nu detin decat 163 de parlamentari (…). Aceasta decizie reprezinta o dovada elocventa a ruperii de realitate atat a lui Florin Citu, cat si a apropiatilor lui Florin Citu si arata ca pentru acesti colegi ai mei, Romania nu conteaza, ci conteaza interesele lor de grup”, a declarat Orban.

Orban a mai spus ca Iohannis a incalcat Constitutuia.

”Iohannis si-a incalcat statutul constitutional, s-a coborat la a interveni in competitia interna a unui partid politic si toata actiunea lui Iohannis in ultimele trei luni de zile nu a facut altceva decat sa distruga PNL, sa distruga coeziunea, sa afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale Romaniei. Acesta este adevarul, un adevar care este vazut de un numar din ce in ce mai mare de romani. Practic, Iohannis pare ca nu mai are nici o legatura cu realitatea si toate actiunile lui Iohannis sunt cu efecte negative pentru Romania.

Cum sa vii la Congresul unui partid, sa sustii un candidat? Si daca-l va desemna pe Florin Citu, va incalca Constitutia, pentru ca nu respecta o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot sa-mi imaginez ca poate sa ajunga chiar in situatia de a incalca atat de flagrant si de evident o decizie a CCR”, a adaugat Orban.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.