Presedintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann, si-a manifestat satisfactia, duminica noapte, fata de esecul referendumului sustinut de social-democratii din Romania. Bullman a cerut guvernului sa se concentreze pe „problemele reale”.

Intr-un comunicat postat pe pagina de internet social-democratilor europeni, grup din care face parte si PSD, Bullman afirma ca a primit „cu bucurie” esecul referendumului din Romania.

„Liderii Grupului S&D au primit cu bucurie vestea ca referendumul pentru schimbarea definitiei casatoriei in Constitutia Romaniei nu a obtinut sprijinul necesar pentru a fi validat. Referendumul viza schimbarea definitiei din conceptul neutru de ‘soti’ in uniunea dintre ‘un barbat si o femeie’.

Un minim de 30% din populatia cu drept de vot era necesar pentru validarea rezultatului referendumului, iar prezenta la urne, conform cifrelor oficiale, a fost de aproximativ 19.5%.

Presedintele Grupului S&D, Udo Bullmann, a declarat:

‘Acest rezultat arata ca majoritatea romanilor nu au niciun interes in a-si vedea tara discriminand cuplurile de acelasi sex. Schimbarea propusa a fi adusa Constitutiei ar fi fost un clar pas inapoi pentru drepturile persoanelor LGBTI si ne bucuram ca aceasta idee intoleranta asupra conceptului de familie nu a primit sustinerea cetatenilor Romaniei. Ceea ce ar trebui sa conteze intr-o familie este pe cine iubesti, nu sexul persoanei de langa tine.

Grupul nostru a fost intotdeauna varful de lance al luptei pentru drepturile LGBTI si vom sustine acest lucru oriunde le vom vedea amenintate. Speram ca Guvernul Romaniei va asculta alegatorii si se va concentra pe problemele care conteaza pentru acestia. De asemenea, incurajam Guvernul sa inainteze lucrul pentru legislatia parteneriatului civil, care este inca in pregatire.

Am sustinut de mult timp faptul ca toate statele membre UE trebuie sa recunoasca parteneriatele civile si casatoriile persoanelor de acelasi sex, astfel incat cetatenii sa aiba statutul si drepturile protejate atunci cand intra intr-un alt stat membru UE. Acesta este un impediment clar in calea dreptului la libera circulatie al cetatenilor, lucru pe care UE are datoria de a-l rezolva’”, se afirma pe site-ul socialistilor europeni. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.