Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a susţinut, joi seara, că a existat un blat între PSD şi tabăra Cîţu din PNL înaintea congresului PNL, scrie Epochtimes-romania.com.

„Mi-au spus mai mulţi primari PSD. A fost o înţelegere între conducerea PSD şi Cîţu ca să amâne moţiunea USR până să moară în schimbul unor fonduri care să ajungă la aleşii locali PSD.

Trebuiau să amâne moţiunea până după congresul PNL. S-a întâmplat că nu au venit banii aşa cum au convenit”, a declarat Dragnea, citat de Aktual24.ro, la B1 TV.

Declaraţiile lui Dragnea vin in condiţiile în care, la rândul său, Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că PSD va depune plângere penală împotriva premierului Florin Cîţu pe motiv că a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă ca „mită” către primarii PNL.

„Peste 50 de milioane de euro din bani publici au fost daţi mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîţu cu mâna la nas. Restul administraţiilor locale, care au cerut disperat bani pentru încălzire, spitale şi şcoli, nu au primit nici pentru hârtie igienică. Aici a ajuns cinismul lui Iohannis şi Cîţu, aceasta este România feudală. Iohannis vrea să fie stăpân peste un popor de iobagi. Oraşele şi satele vor îngheţa la propriu, nu vor mai fi bani pentru căldură, spitalele şi şcolile nu vor avea cu ce să plătească aceste facturi. Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi gaze fără nicio măsură de compensare va face ca firmele să intre în colaps. Partidul Social Democrat nu poate să accepte acest lucru, de aceea vom depune plângere penală împotriva lui Cîţu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru ca Iohannis şi Cîţu să se răzbune pentru că am dat jos acest guvern”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Reamintim că susţinătorii premierului demis au reuşiţi să amâne moţiunea de cenzură până după congresul la care Cîţu a fost ales şef al partidului. PSD şi PNL aripa Cîţu au făcut acelaşi joc în Birourile Permanente ale Parlamentului: iniţial au lipsit de la şedinţele de BPR pentru a nu fi cvorum, ceea ce a făcut să nu poată fi stabilit calendarul moţiunii. Ulterior, premierul Cîţu a acuzat la CCR un conflict între Guvern şi Parlament iar PSD şi PNL aripa Cîţu au reuşit, cu sprjinul UDMR, să împingă votul moţiunii depuse de USR şi AUR până după decizia CCR, respectiv după congres. Moţiunea USR-ului nici n-a mai ajuns la vot pentru ca PSD-ul s-a mişcat apoi mai repede şi a venit cu propria moţiune, pentru a puncta electoral.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.