Uniunea Salvaţi România pregăteşte un nou pachet de legi care să elimine pensiile speciale, după ce Curtea Constituţională a respins proiectul de abrogare a pensiilor speciale anunţat „cu mult populism” de PSD şi PNL în Parlament, se precizează într-un comunicat de presă remis de formaţiune, scrie Epochtimes-romania.com.

„USR a avertizat asupra neconstituţionalităţii legii de abrogare a pensiilor speciale încă dinaintea adoptării sale. Dar cele două partide mari au refuzat orice propunere venită din partea USR de îmbunătăţire a proiectului astfel încât să ne asigurăm că respectă Constituţia. Rezultatul este că ‘specialii’, cu preşedintele CCR în frunte, îşi vor putea încasa în continuare, aşadar, pensiile de mii de euro, graţie jocului dublu al partidelor politice mari”, se arată în comunicatul citat.

Deputatul USR Cristian Seidler a explicat că, cel mai probabil, motivele de procedură invocate de CCR se referă la faptul că proiectul adoptat includea şi pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Pentru a respecta procedurile constituţionale, acestea trebuiau să fie eliminate în plen reunit, dar proiectul PNL a fost votat separat de Senat şi de Camera Deputaţilor. USR are încă din mai 2017 un proiect distinct pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Pl-x nr. 282/2017, dar solicitările noastre de a-l pune pe ordinea de zi a şedinţelor de plen reunit au fost respinse în mod repetat. Prin reprezentanţii noştri în Biroul Permanent reunit vom solicita convocarea de urgenţă a plenului reunit pentru a adopta acel proiect de lege. Posibilitatea eliminării pensiilor speciale pentru mai multe categorii a fost blocată, cel puţin pentru moment, prin jocul din Parlament”, a punctat Seidler.

USR solicită PSD şi PNL să susţină proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, precum şi proiectul de impozitare a tuturor categoriilor de pensii speciale în plată care depăşesc un anumit nivel.

„Este timpul să ofere românilor şi altceva decât minciuni şi ipocrizie! USR are însă soluţii şi pentru eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii USR au pregătit deja un pachet de legi perfect constituţional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă şi îl vor depune la începutul săptămânii următoare. Reamintim că pensiile de serviciu ale magistraţilor şi militarilor nu pot fi eliminate, conform unor decizii anterioare ale Curţii Constituţionale dar şi în concordanţă cu practicile internaţionale. Acestea pot fi însă plafonate şi impozitate pentru a nu ajunge în situaţia unor pensii nesimţite, uneori mai mari decât venitul din timpul activităţii persoanelor care le primesc”, mai transmite USR.

Nu știm cât de reală este soluția USR, însă un lucru este cert: legea PNL de abrogare a pensiilor speciale a fost făcută să pice la CCR. Dovada constă în faptul că cele două judecătoare numite de Iohannis, Simina Tănăsescu (fostă consilieră prezidențială a lui Iohannis) și Livia Stanciu, au votat împotriva acestei legi. Acest lucru arată clar că legea PNL-ului a avut hibe.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here