Fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, pentru Ziare.com, că nu vede lucruri bune în anul 2022, adăugând că va fi un an al greutăţilor economice, al continuării creşterii preţurilor şi a scăderii puterii de cumpărare. În plus, potrivit fostului ministru, autorităţile vor continua să îi “gonească” pe cetăţeni din România, care va rămâne statul UE cu cea mai puternică taxare a „salariilor mici”, scrie Epochtimes-romania.com.

„Din păcate, nu văd lucruri bune în anul 2022. Va fi unul al greutăţilor din punct de vedere economic. Preţurile vor continua să crească. Banca Naţională va continua să tipărească bani. Puterea de cumpărare a românilor va scădea, ceea ce va duce la o polarizare mai mare a societăţii. Diferenţa între cei care au şi cei care n-au. Toate acestea se vor întâmpla pentru că guvernul va prefera să acopere găurile negre ale unui stat care cheltuie tot mai mult în fiecare an, mult peste cât are venituri.

Cel mai rău e că vom rămâne ţara din Europa care taxează cel mai puternic salariile mici şi, mai ales prin asta, statul va continua să gonească românii din România. Tot din punct de vedere economic, la nivel internaţional, elementul cheie la care oamenii trebuie să fie atenţi este când va decide Rezerva Federală a Americii să crească dobânda cheie. Când şi cu cât. E principalul punct de cotitură în economia mondială din ultimul deceniu”, a precizat Năsui.

De asemenea, fostul ministru a afirmat că o mare provocare pentru acest an va fi menţinerea inflaţiei sub control:

„Încercarea e de a ţine sub control inflaţia. Se va întâmpla. Întrebarea e când. Cred că acest moment va determina şi viitoarea criză economică.”

În ceea ce priveşte situaţia politică din ţară, Năsui este de părere că preşedintele Klaus Iohannis şi şeful PSD Marcel Ciolacu sunt cei care vor decide “tot” în România:

„Din punct de vedere politic, coaliţia de guvernare va fi deosebit de stabilă. Suntem ţara în care doi oameni vor decide tot: domnul Iohannis şi domnul Ciolacu. Degeaba se vor certa activele de partid din PSD şi PNL între ele. Atât timp cât domnul Iohannis şi domnul Ciolacu vor să continue coaliţia, ea va continua, indiferent de încercările economice sau sanitare prin care populaţia va trece.”

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here