Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a precizat, luni, că va solicita partenerilor de coaliţie respingerea pensiilor speciale pentru aleşii locali. Totodată, Barna a adăugat că au existat „voturi surprinzătoare” în acest sens în comisiile parlamentare, scrie Epochtimes-romania.com.

„Este o iniţiativă în Parlament, vedem voturi cel puţin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj, îl voi transmite şi în această seară la coaliţie. Lupta cu pensiile speciale înseamnă, piesă cu piesă, destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme foarte adânc înşurubate şi înţepenite în legislaţia naţională. Tocmai de aceea, faptul că aceste pensii speciale nu au intrat în vigoare… trebuie să ne asigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta, pentru că vedem – şi avem experienţa amară a legislaturii trecute – cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislaţia activă. Tocmai de aceea, poziţia noastră este aceea de a bloca şi de a nu permite intrarea în vigoare a acestei iniţiative şi solicităm colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi, care ar urma sa intre în vigoare la anul”, a declarat Dan Barna.

Potrivit sursei citate, USR a acuzat, joi, parlamentarii PNL, UDMR şi PSD că nu au susţinut în Comisia pentru drepturile omului un aviz pozitiv la proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că, în prezent, nu se plătesc pensii speciale pentru primari şi a amintit că, în timpul mandatului său de premier, dar şi a actualului executiv, intrarea în vigoare a prevederilor în acest sens a Codului administrativ a fost prorogată.

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, Guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu”, a afirmat Orban privind acuzaţiile pe care USR-PLUS le-a adus liberalilor pe motiv că nu au susţinut în comisii proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here