Președintele USR, Dacian Cioloș, a cerut „șefilor coaliției toxice” să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Această lege a fost amânată din 2019, iar aleşii locali insistă ca ea să intre în vigoare la 1 ianuarie, iar cei care nu mai sunt în funcţie să primească banii.

600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat, iar venitul unui edil se calculează în funcţie de numărul de luni petrecute în fruntea comunităţii. Indemnizaţiile ar ajunge la 1.600 de lei pentru un edil cu un singur mandat şi la aproximativ 5.000 de lei pentru trei mandate. Pe lângă aceste pensii speciale, primarii ar încasa şi pensii calculate pe baza contributivităţii.

Dacian Cioloș le-a cerut liderilor din coaliția guvernamentală – Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor – să explice pensionarilor cu venituri mici de ce îi țin în sărăcie și precizează că USR este singurul partid care a desființat pensii speciale.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here