Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, la Slatina, că echipa pe care a format-o în vară cu Viorica Dăncilă la conducerea interimară a PSD nu a durat decât câteva zile, în condiţiile în care aceasta a anunţat, după o discuţie avută la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că doreşte să fie organizat în luna august congresul formaţiunii și desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale, transmite Agerpres.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

„Poate aş face şi o istorie scurtă, trăită la Bucureşti: am trecut în opoziţie cu Liviu Dragnea, pentru că am considerat că partidul merge într-o direcţie greşită, lucru care s-a adeverit. Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete înainte de a accepta propunerea de preşedinte executiv şi am rugat-o două lucruri: să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-februarie 2020 şi i-am spus doamnei să nu candideze. Am bătut palma, adică doamna a fost de acord, dar mariajul nostru a durat câteva zile. Am mers la Cotroceni, la consultarea cu votul în diaspora, unde preşedintele a consultat partidele, în formula Dăncilă, Fifor, Stănescu, Ciolacu, Teodorovici şi după ce am avut o convorbire la Cotroceni şi am stat în acest format de cinci la masă 10 minute, a rugat-o pe doamna premier Dăncilă în funcţie să stea de vorbă cu dumneaei câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă ne-a spus că vrea congres imediat. Eu i-am spus, doamna Dăncilă, doamna premier, nu ştiu cum am spus, ‘pe mine în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră aţi ţinut doar câteva zile’. Eram câţiva colegi şi toţi au spus că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind premier, obedienţa unora…ştiţi bine, a făcut congres”, a relatat Stănescu, într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre situaţia din PSD.

Acesta a mai subliniat că miza organizării congresului PSD însemna şi desemnarea candidatului la prezidenţiale.

„Eu am fost la congres, nu am votat, s-a votat, s-a ales preşedintă. Sigur, era clar că alegerea dumneaei era şi despre candidatura dumneaei, asta era miza. Eu m-am retras, ce a urmat, aţi văzut cu toţii. Mai mult, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă elimine din partid, pentru că nu am spus altceva decât ceea ce cred eu şi ceea ce cred că e bine pentru partid. Sunt omul care reuşesc să despart relaţiile de amiciţie cu anumiţi colegi, atunci când e vorba de partid, de chestiunile de partid. Din păcate, am avut cel mai slab rezultat din istoria prezidenţialelor, care sigur, după perioada Dragnea, ne-a tras din nou în jos. E o perioadă grea pentru partid, perioadă de reconstrucţie a noastră, dar sperăm cu multă luciditate, şi toţi colegii mei cred că au învăţat din ceea ce au făcut rău şi spun încă o dată şi chiar apăsat …obedienţa unora vizavi de şef nu e în regulă niciodată, pentru că partidul nu poate fi condus de o persoană, partidul poate fi condus de o echipă şi nu la modul formal. Şi la Olt aşa am făcut. Că nu există nimeni să le ştie pe toată şi el să gândească cel mai bine. Dar e istorie, sunt foarte mulţi colegi foarte hotărâţi să reconstruim partidul, cred că avem multe cioburi în multe părţi, dar în această perioadă vom pune umărul şi cred că PSD va fi acolo unde îi este locul: cel mai mare partid din România”, a mai afirmat Paul Stănescu.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.