Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, luni, un val de critici la adresa şefului statului Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban acuzându-i că, pentru a-şi câştiga “popularitate şi voturi” au “sacrificat un popor” când “în plină pandemie organizează două rânduri de alegeri”, scrie Epochtimes-romania.com.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie, au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. În acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte a mai declarat că sistemul sanitar se află la limită şi “oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate”.

„A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt ‘pe val’ de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli”, a criticat în termeni duri Băsescu strategia administraţiei prezidenţiale şi a guvernului.

Europarlamentarul PMP a mai opinat că alegerile parlamentare pot avea loc pe 6 decembrie numai cu luarea unor măsuri „imediate” privind limitarea cazurilor de COVID-19, în caz contrar, în „curând”, sistemul medical va intra „în colaps”.

„Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

  • închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;
  • închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;
  • cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;
  • reducerea la maxim a transportului public;
  • portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;
  • interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;
  • limitarea accesului în pieţele agroalimentare;
  • testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.

Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”, a mai scris Băsescu pe platforma de socializare.

În încheierea mesajului său, fostul şef de stat a subliniat faptul că “uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia”.

„Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!”, a conchis Traian Băsescu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here