Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seara, că eventuala suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis este în acest moment o temă falsă, întrucât nu reprezintă o prioritate pentru români, scrie Epochtimes-romania.com.

Întrebat la Antena 3, ce părere are despre anunţul făcut de copreşedintele AUR George Simion privitor la o strângere de semnături pentru suspendarea şefului statului, în cazul în care acesta din urmă îl va propune tot pe Florin Cîţu premier, Ciolacu a replicat:

„Există vreo majoritate în acest sens? Există o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social-Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă. Nu cred că prioritatea românilor este acum suspendarea. Aici facem diferenţa între partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice – că l-am văzut şi pe domnul Cîţu cum a venit cu lucruri extraordinare – care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este suspendarea domnului Iohannis”.

Ciolacu nu se declară total împotriva unui demers în acest sens, dar susţine că în momentul de faţă, când nu există o majoritate parlamentară care să îl susţină, suspendarea preşedintelui Iohannis din funcţie este “o temă falsă”.

“Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. L-am auzit pe domnul Orban care a spus pentru prima oară că domnul Iohannis a încălcat Constituţia. Am auzit şi eu la televizor că domnul Orban are 41 de parlamentari. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Să vorbim de un demers fără să ai o majoritate – momentan nu există o majoritate de a pune un guvern, nu de a suspenda un preşedinte – mie mi se pare că este temă falsă în acest moment”, a declarat liderul pesediştilor.

Declaraţiile lui Ciolacu vin în contextul în care co-preşedintele AUR George Simion a ameninţat că dacă şeful statului îl va propune din nou pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, riscă să fie suspendat.

„Toate vocile din spaţiul public susţin că va fi un candidat de paie, de parcă Florin Cîţu este altceva, şi după acest candidat de paie pentru prima propunere va urma Florin Cîţu. Noi l-am avertizat pe preşedintele Iohannis, pe acest trist epigon care, din păcate, a fost şapte ani de zile preşedintele României, un stat eşuat – după cum spune dumnealui. […] Nimeni nu ne dădea vreo şansă în momentul în care pe 1 septembrie am anunţat depunerea moţiunii de cenzură. Am văzut în această lună că s-au schimbat dramatic taberele politice. Până la urmă am reuşit să-i convingem şi pe cei de la PSD să îl dea pe domnul Cîţu afară. Cred că vor ceda presiunii şi pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, repet, dacă acesta continuă să ne sfideze şi va veni tot cu Florin Cîţu”, a afirmat Simion.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.