Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă alegătorilor liberali, cu puţin timp înainte de scrutinul pentru locale, scrie Epochtimes-romania.com.

În epistola sa, Tăriceanu – al cărui partid este cotat acum la puţin peste 2% în sondaje – încearcă să îi convingă pe votanţii PNL să îl susţină pe el la alegeri şi să renunţe la partidul condus de Ludovic Orban.

Redăm mai jos scrisoarea liderului ALDE, supranumit de adversarii din PNL „liberalul roşu”:

Dragii mei,

Se apropie cu paşi repezi alegerile şi m-am gândit că, poate, este bine să limpezim puţin apele!

Ne-aţi pus pe noi, cei din ALDE, la colţ, pentru că ne-am aliat cu PSD-ul atunci când PNL-ul a fost înghiţit de PDL şi, peste noapte, a luat forma şi obiceiurile lui Băsescu/Petrov!

V-aţi supărat pe noi, cei din ALDE, când am atras atenţia că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul şi nici poporul român.

Aţi fost dezamăgiţi de noi, cei din ALDE, când am spus că nu suntem de acord să renunţăm la libertăţile şi drepturile fundamentale nici de frica procurorilor, şi nici măcar de frica unui virus.

Şi iată unde aţi ajuns: nevoiţi să priviţi neputincioşi la trecerea a 135 de primari PSD în tabăra PNL şi la trecerea de parlamentari PSD şi ALDE la partidul care v-a promis cu limbă de moarte că a ferecat cu lanţuri porţile partidului şi nici un traseist nu îşi mai găseşte locul în partidul Brătienilor. În numele acestor promisiuni le-aţi dat votul, le-aţi dat încrederea voastră, şi ne-aţi pedepsit pe noi pentru fapte pe care nu le-am comis.

Noi, cei din ALDE, am rămas în tranşee, acolo unde ne-aţi lăsat! Am rămas să luptăm, cu puterile noastre, pentru pensii şi alocaţii aşa cum zice legea.

Noi, cei din ALDE, am rămas singuri în lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care încet, încet, încearcă să ne acapareze viaţa!

Noi, cei din ALDE, aşa puţini câţi am rămas, suntem decişi să ţinem sus steagul apărării drepturilor şi libertăţilor românilor! Până la capăt!

Noi, cei din ALDE, vă aşteptăm alături de noi!

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here