Alegerile interne în PNL au început cu scandal, amenințări, acuze de fraudă și prezența Poliției pentru aplanarea conflictelor. Ludovic Orban și Florin Cîțu luptă pentru fiecare organizație, delegații favorabili fiind esențiali la Congresul din 25 septembrie.

Bătălia liberalilor pentru putere în partid se transformă în adevărate conflicte, rivalitățile depășind mult invocatul „festival al democrației”. Ludovic Orban și Florin Cîțu își dispută fiecare organizație pentru că sunt conștienți că în funcție de câștigător se desemnează delegații pentru Congres. Liderii își numără zilnic ce trofeu au mai obținut și îl anunță public.

Ludovic Orban luptă pentru fiecare liberal, chiar dacă știe că multe instituții își arată susținerea pentru Cîțu. Președintele PNL a susținut că pandemia a făcut ca partidul să nu câștige parlamentarele.

Strategia lui Florin Cîțu mizează în competiția internă pe prefecții numiți de PNL. Din luna ianuarie, prefecții pot să fie din nou membri de partid, lucru interzis până în acel moment.

Cu toate acestea, Expres Media a realizat un sondaj online în care internauții au fost rugați să aleagă liberalul pe care îl consideră apt să preia conducerea partidului și să-l reformeze cu adevărat.

Peste 5.900 de persoane și-au exrimat votul în cadrul acestui sondaj.

”Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?”

Răspunsuri:

  • Florin Cîțu – 64%, 3.797 Voturi
  • Ludovic Orban – 36%, 2.141 Voturi

Pe de altă parte, echipa din jurul lui Florin Cîțu a reușit să atragă de partea sa filiale județene extrem de importante, care au un număr foarte mare de delegați la Congres. Organizații precum Clujul (169 de delegați), Suceava (127 de delegați), Constanța (130 de delegați), Sibiu (139 de delegați), Alba (130 de delegați) sau chiar Bihorul (177 de delegați), toate vor merge alături de Florin Cîțu.

Toate datele îl arată câștigător pe actualul prim-ministru, fapt ce a făcut ca opozantul său să facă declarații controversate în spațiul public.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here