Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, atrage atenția că președintele Klaus Iohannis și coaliția de guvernare (PSD-PNL-UDMR) pregătesc o „republică a securiștilor”, în care serviciile secrete vor avea puteri nelimitate asupra societății românești, scrie Ziaristii.com. 

Cătălin Drulă lansează un atac tăios la adresa sistemului de corupție politică avându-l în frunte pe președintele Klaus Iohannis. Liderul USR avertizează că șeful statului și coaliția de guvernare pregătesc preluarea puterii totale de către serviciile secrete, cărora li s-ar da puteri nelimitate și discreționare, printr-un proiect de lege aflat pe masa Guvernului.

Președintele interimar al USR acuză că Iohannis pregătește preluarea puterii asupra societății civile, prin intermediul serviciilor secrete, care vor răspunde direct șefului statului, fără să poată fi trase la răspundere de către alte instituții de control ale statului român. Inclusiv Parlamentul este scos din joc.

Cătălin Drulă spune aceste amendamente, pe care Klaus Iohannis și coaliția PSD-PNL-UDMR vor să le adauge la legea siguranței naționale, „reprezintă cel mai grav derapaj politic din ultimii ani”.

Avertismentul lui Cătălin Drulă 

„Împotriva republicii securiștilor”

„Am atras atenția încă de la crearea actualei coaliții de guvernare că avem de-a face cu un guvern al socialismului cu epoleți.

Sunt dovezi zilnice și tot mai grave că e vorba nu numai de incompetență, ci și de rea-voință. Ultimele pe listă sunt proiectele de legi privind siguranța națională din care presa a publicat deja pasaje relevante.

Aceste proiecte, în spiritul și litera lor, reprezintă cel mai grav derapaj politic din ultimii ani. Scrise în disprețul principiilor și instituțiilor democratice, ele vor consfinți o dominație absolută a serviciilor secrete asupra vieții publice românești. Cetățenii, companiile, ONG-urile și funcționarii publici vor fi clasa de jos, iar președintele și serviciile secrete vor fi deasupra legii și a oricărui control democratic. Klaus Iohannis și coaliția sa vor să pună România pe același palier cu Belarus. O republică a securiștilor.

E grav, e periculos, e iresponsabil!

Da, e nevoie de modernizarea cadrului legislativ pentru siguranța națională. Dar, sub nicio formă, nu putem să ne folosim de asta pentru a crea condițiile propice unei noi dictaturi.

Îi cer președintelui României să se delimiteze clar de acest derapaj și, măcar în al doisprezecelea ceas, să acționeze cu demnitatea și responsabilitatea cu care e dator funcției și poporului care l-a ales.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.