Premierul Ludovic Orban a criticat deciziile CCR, miercuri seară, după vizita pe care a făcut-o la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”. Orban a declarat că declararea amenzilor din starea de urgență ca fiind neconstituționale este o decizie a judecătorilor care ”îl șochează”, scrie G4Media.ro.

Prim-ministrul a spus că CCR invită astfel românii la ”anarhie” și la ”nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență” pentru protejarea populației împotriva răspândirii coronavirusului.

Despre decizia privind pensiile speciale, Orban a spus că anumiți judecători CCR nici măcar nu ar fi trebuit să ia decizii în această speță pentru ei înșiși primesc pensii speciale și se află în conflict de interese:

”Este o decizie care mă șochează și care are un caracter vădit politic. Este o decizie care favorizează o minoritate care nu a respectat restricțiile, comparativ cu majoritatea românilor care au înțeles necesitatea acestor măsuri. Este o invitație pentru fiecare cetățean la nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență. Este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de societate și semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom analiza noul context după decizia CCR și vom lua deciziile care se impun pentru a asigura un risc minimizat pentru răspândirea coronavirusului (…) CCR conține oameni care nici măcar n-ar avea voie să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși beneficiază de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

Despre Tudorel Toader, Ludovic Orban a declarat că este o rușine pentru România și nu mai poate reprezenta țara la Comisia de la Veneția:

”Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii conduse de Dragnea împotriva independenței Justiției”, a mai declarat Orban.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here