Stelian Ion, fost ministru al Justiției în Guvernul Cîțu, a declarat printr-un mesaj publicat pe Facebook, că regretă că a crezut faptul că Florin Cîțu poate fi un premier reformator, scrie G4Media.ro.

Ion l-a atacat dur pe Cîțu, numindu-l ”un aventurier, o marionetă folosită doar pentru reglările de conturi din interiorul PNL” și a spus că peneliștii vor să ”toace banii din buget și banii europeni în mod discreționar”.

Stelian Ion a mai spus că ”este clar” că președintele Klaus Iohannis are ca strategie să ”împingă USR PLUS în afara guvernării” pentru că miniștrii lor ”deranjau mafiile transpartinice”:

”Recunosc că la început am crezut că Florin Cîțu poate fi premierul reformator de care avem nevoie. Am greșit și regret această greșeală. Florin Cîțu s-a dovedit a fi, de fapt, un aventurier, o marionetă folosită doar pentru reglările de conturi din interiorul PNL, nicidecum pentru închegarea coaliției și pentru realizarea reformelor. Acum este clar: strategia de la Cotroceni este aceea de a împinge USR PLUS în afara guvernării, pentru că miniștrii USR PLUS deranjau mafiile transpartinice. De la declanșarea crizei politice, nici Cîțu și nici Iohannis nu au făcut niciun pas spre refacerea coaliției. Dimpotrivă. Peneliștii din echipa câștigătoare a lui Cîțu și Klaus Iohannis vor să toace banii din buget și banii europeni în mod discreționar, fără niciun control, cu firmele prietene și clientela politică. Iar aceasta se poate realiza doar cu susținerea din umbră a foștilor parteneri din USL. Cam asta este adevărata miză a acestei crize politice. Astăzi, Florin Cîțu trebuie să plece. Mâine, președintele Klaus Iohannis va trebui să își ia în serios rolul constituțional și să găsească soluții pentru refacerea coaliției. Asta dacă nu vrea adâncirea crizei și refacerea USL”, a declarat Stelian Ion.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here