Premierul Florin Cîţu a lansat, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, unde este dezbătută şi supusă votului moţiunea de cenzură a PSD, un atac dur la adresa USR, acuzând formaţiunea condusă de Dacian Cioloş că s-a aliat cu social-democraţii şi extremiştii pentru a-i trăda pe români, scrie Epochtimes-romania.com.

De asemenea, Cîţu a afirmat că USR este un partid iresponsabil, imatur şi plin de incompetenţi, adăugând că a fost prea indulgent cu incompetenţa miniştrilor acestei formaţiuni politice.

Premierul acuză totodată USR că este responsabil pentru faptul că sistemul de sănătate nu a fost pregătit pentru valul patru al pandemiei de SARS-CoV-2.

“Au avut bani, au avut tot ce au dorit şi nu au pregătit valul patru. Ar trebui să le ceară scuze românilor”, a continuat Cîţu, ales recent în funcţia de preşedinte al PNL.

În continuare redăm principalele remarci făcute de Cîţu în alocuţiunea sa:

Dragi români, astăzi a murit moralitatea. Moţiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru şi al nostru este susţinută şi votată de USR. Aşa- zişii reformişti s-au aliat cu PSD şi cu extremiştii. Dragi români, aţi fost trădaţi. USR vrea să dea jos Guvernul din care face parte, în care a ajuns datorită dumneavoastră. Se poate să fie mai josnici decât atâta liderii acestui partid? S-au făcut fraţi cu PSD şi cu extremiştii neo-fascişti pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă şi care i-a împiedicat să se joace cu vieţile românilor.

Cu mine prim-ministru, guvernarea nu e un joc de copii răsfăţaţi. Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. După ce a cumpătat să dea jos Guvernul, vrea să revină la guvernare dar cu un şef mai indulgent. Cineva impus de ei care să închidă ochii când, în loc de calea dreaptă, ei aleg stânga. În 30 de ani de zile de politică nu a existat o alianţă mai toxică şi mai iresponsabilă decât cea pe care o vedem astăzi. Alianţa USR-PSD şi extremiştii.

Oare ce câştigă USR din faptul că aruncă România în haos? Probabil vrea să ne confirme că este mai socialist decât PSD şi mai extremist decât extremiştii.

Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Am crezut că e un partid care vrea reformă, care crede în valorile pro-europene. Adevărata faţă a USR este cea pe care o vedem astăzi. Şi am văzut-o încă din 2016, dar nu am dat atenţie fuziunii PSD – USR. Socialism is strong in this one.

Totuşi, poate ne lămuresc şi ce plan au după moţiune, pentru că PSD spune că nu vrea la guvernare. Aruncă scenariul alegerilor anticipate, deşi acum un an făcea sesizări la CCR cu privire la alegerile anticipate.

Dragi români, cu regret vă spun că aţi votat un partid bipolar.

USR votează o moţiunea de cenzură care spune despre propriii miniştri că sunt incompetenţi. PSD arată în moţiune că domeniile Transporturi, Fonduri Europene, Sănătate şi Economie au fost un dezastru.

Incompetenţă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene? USR zice că da, din moment ce votează moţiunea. Să fie clară poziţia USR faţă de ministrul Ghinea. Un incompetent şi trebuie să meargă acasă.

Incompetenţă la Economie? USR zice că da. Şi Năsui zice că da. Năsui votează astăzi pentru moţiunea care îl prezintă ca incompetent. USR îl trimite pe Năsui acasă pentru incompetenţă.

Aceşti oameni care au recunoscut ei înşişi că sunt incompetenţi nu mai au ce căuta la guvernare.

Acesta este USR, dragi români. Un partid iresponsabil şi imatur.

Concluzia este una singură. Am fost prea indulgent, nu intransigent cu incompetenţa acestor miniştri. Trebuia să îi fi demis pe toţi mult mai devreme şi poate astăzi aveam un sistem de sănătate pregătit pentru valul patru. Am tolerat o echipă de incompetenţi la guvernare mai mult decât era cazul, din respect pentru dumneavoastră, dragi români, pentru că i-aţi votat să facă reforme. Până la urmă şi-au dat seama că nu pot şi au plecat singuri. Nu voi mai permite aşa ceva.

Măcar astăzi, USR este transparent faţă de români. USR stă lângă PSD, unde îi este locul. Dar, mai ales, recunoaşte public că a avut miniştri incompetenţi şi nu a făcut nimic la guvernare. Dar ce mă supără cel mai tare este că şi-au bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani, au avut tot ce au dorit şi nu au pregătit valul patru. Ar trebui să le ceară scuze românilor.

I-aţi dezamăgit pe români. Politica nu este despre cum să îl daţi jos pe Florin Cîţu, politica din România este pentru români. Şi românii nu vor uita niciodată că în plină pandemie aţi acţionat în propriul interes, în detrimentul lor.

PSD a fost complice, a încurajat tacit anti-vacciniştii şi a refuzat să combată minciunile. USR a fost inert. Nu a făcut nimic la guvernare împotriva campaniei anti-vacciniste. Am fost cei care am venit cu soluţii concrete pentru protejarea consumatorului vulnerabil. Abia după ce am vorbit de asumarea angajării răspunderii Guvernului, a trecut în Parlament Legea consumatorului vulnerabil.

Parlamentul este ocupat, are o competiţie de moţiuni, când oamenii au probleme reale. În ciuda acestui context dificil, alianţa toxică PSD – USR plus extremişti vrea să dărâme fără să construiască şi au iniţiat o moţiune a frustrării – frustrarea unora că nu le-a mers şantajul, frustrarea altora că dreapta a fost mai puternică decât stânga în alegeri, frustrarea celorlalţi că nimeni nu îi ia în serios. O moţiune a absurdului: pro-vacciniştii stau alături de anti-vaccinişti, pro-europenii alături de anti-europeni. Trebuie să vă spun, Kafka ar fi mândru de voi. Îi mai văd pe colegii de la PSD că se mai uită prin telefoane. Căutaţi detalii despre Kafka, nu-i aşa? Succes!

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.