Parlamentul a decis sa il demita pe Florin Citu. Motiunea de cenzura a fost adoptata, insa Florin Citu a anuntat ca tot el va ramane premier, scrie Aktual24.ro.

Numarul necesar de voturi pentru demiterea lui Citu, de 234 de voturi, a fost deja atins, in timp ce votarea continua. Parlamentarii PSD, USR si AUR au votat cu bilele la vedere, astfel incat s-a putut contabiliza usor numarul de voturi „pentru”. Cel mai probabil se va inregistra un vot covarsitor in favoarea motiunii de cenzura.

Ce va urma in continuare? Mai multe surse politice anunta ca Florin Citu va ramane interimar o perioada lunga de timp, pana cel putin in primavara.

In cele doua discursuri sustine la motiunea de cenzura, Citu a anuntat ca, chiar daca va trece motiunea de cenzura, Romania va avea in continuare un „guvern liberal”.

„PNL e un partid responsabil, credeti ca nu ne-ar fi usor sa trecem in opozitie in aceasta perioada grea? Dar nu dezertam, nu suntem lasi. Daca acest guvern va pleca, vom face altul, nu vom permite ca Romania sa ajunga sub controlul extremistilor, antivaccinistilor.

Azi se separa apele in politica. Nu este loc de imaturitate si iresponsabilitate politica la guvernare. Eu stiu ca voi la USR sunteti nostalgici dupa guvernare zero din 2016 alaturi de PSD. Vom construi o majoritate parlamentara in jurul valorilor liberale, o guvernare in interesul romanilor”, a spus Citu in primul discrus de la tribuna Parlamentului. 

Citu a reluat aceasta idee si in al doilea discurs, de la finalul dezbaterilor.

„A fost o dezbatere care a aratat clar cum sta Romania. USR se cearta cu PSD in timpul motiunii, ceea ce inseamna ca nu au un plan de guvernare dupa, nu stiu ce se intampla. Intrebarea ramane pentru USR: pana la urma votati motiunea care spune ca ati fost incompetenti sau mergeti cu varianta imaginara ca ar exista o alta motiune care spune ca sunteti competenti. Votul de azi arata clar ca sunteti de acord cu PSD si asta va ramane in istorie. (…) Dragi colegi, asa cum am spus guvernarea va fi facuta tot in jurul valorilor liberale. Mergem mai departe”, a declarat Florin Citu.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.