Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit, în cadrul unei emisiuni B1 TV, despre problema acumulării de suprafeţe agricole de către cetăţenii străini, scrie Epochtimes-romania.com.

În opinia ministrului, singura modalitate prin care se poate limita cumpărarea terenurilor agricole de către străini este impunerea unei limite pentru suprafaţa pe care o poate deţine un proprietar.

„Această preocupare este la nivel european pentru că străinii au putut ca persoane juridice să cumpere după 1990 terenuri în România şi s-au cumpărat foarte multe terenuri. Din 2014, a apărut o lege prin care şi persoanele fizice puteau să cumpere terenuri.

Sunt ţări care au încercat să stăvilească acest lucru şi nu au reuşit. Franţa, de exemplu, are cel mai sofisticat sistem de a cumpăra terenuri pentru oricine, nu neapărat pentru străini pentru că nu poţi să îi interzici unui cetăţean al UE să cumpere teren.

Singura modalitate realistă, pragmatică şi cu un efect imediat ar fi să limităm suprafeţele pe care o persoană fizică sau juridică le poate deţine. Altfel, nu vom putea să oprim acest lucru”, a explicat Adrian Oros.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.600 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here