Traian Băsescu a comentat la Digi24 situația politică din România, în special demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură. Fostul președinte spune că în aceste momente, „este o situație de un ridicol absolut” și atrage atenția că pe lângă demiterea Guvernului, în țară mai sunt și alte probleme, un exemplu fiind Justiția, care „nu funcționează, e oprită, supărată pe viață…”. „Asta nu mai e țară!”, concluzionează Traian Băsescu.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Traian Băsescu: Este o situație de un ridicol absolut. Am ajuns în situația în care PSD-ul și-a dat jos guvernul de doău ori, că avea un interes unul dintre liderii partidului, acum i-a trăsnit prin cap președintelui că vrea alegeri anticipate în care câștigă 3 luni, nu mai mult, și hotărâm că și guvernul Opoziției trebuie să cadă…

Asta nu mai e țară! Gândiți-vă că acum avem așa – un guvern căzut, interimar, o Justiție care nu funcționează, oprită, supărată pe viață… Nu mai știe nimeni cine are majoritate. PSD-ul sau PNL-ul? PNL-ul a avut-o acum două luni, azi o are PSD-ul.

Toate instituțiile statului sunt într-un soi de vârtej și nimeni nu-l oprește, dimpotrivă, pare a fi accelerat de toți cei implicați. Ori, este un moment… La noi acasă ne dăm foarte greu seama de importanța momentului. Acum, la Bruxelles se discută bugetul pentru exercițiul 2021-2027. Acolo trebuie trimiși oameni pe picioarele lor. În Consiliul European, unde este președintele, se stabilește procentul de contribuție. Că o fi 1, că o fi 1,1 sau 1,2-1,3, dar repartizarea banilor se stabilește în Consiliul Uniunii Europene, acolo unde sunt guvernele, miniștrii…

Ce ministru interimar poate merge să spună „domnule, mie îmi trebuie intacte fondurile de coeziune”?

Dacă țineam morțiș prin absurd la alegeri anticipate, duceam procedura de la căderea Guvernului Dăncilă, nu mai lăsam două luni (3 luni – n.red.) ca să declanșez alegeri anticipate.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.