Co-presedintele AUR, George Simion, a acuzat luni PNL ca a incercat sa mituiasca parlamentari ai AUR cu „functii in deconcentrate pentru apropiati” pentru ca acestia sa nu voteze motiunea de cenzura. Simion a anuntat ca va face plangere la DNA, scrie Aktual24.ro.

Simion a anuntat, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, ca are inregistrari audio si video care dovedesc ca parlamentari  PNL au incercat sa convinga parlamentari AUR sa nu voteze motiunea de cenzura. El a spus ca azi va face publice inregistrarile.  Simion a precizat ca va face plangere la DNA.

„Cei de la PNL au incercat sa ne cumpere la bucata, au incercat sa ne mituiasca si am facut un drum pana la DNA. Prima chestiune pe care o avem de facut este sa anuntam organele competente si vreau sa facem cunoscut romanilor toata schema prin care Florin Citu si-a pus parlamentarii sa ne ofere mita: functii in deconcentrate pentru apropiati. Au incercat, practic, sa ne cumpere ca parlamentarii AUR sa nu fie prezenti la votarea motiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenti cu totii la votarea motiunii”, a declarat George Simion.

Simion a mai spus ca parlamentarii PNL le-au cerut celor din AUR sa discute personal cu Florin Citu. „Parlamentari ai PNL ne invitau sa vorbim personal cu Florin Citu. O sa facem cunoscut pozitiile, o sa facem cunoscut totul, pentru ca nu e posibil, coruptie la inalt nivel. Sa vedem ce fac procurorii. Avem inregistrari audio-video”, a precizat Simion.

Monica Anisie, membra in echipa de negociere a PNL, a negat afirmatiile lui Simion. „Nu exista aceste fapte despre care vorbeste domnul Simion”, a declarat Anisie la Antena 3.

Florin Citu a anuntat joi ca s-au format doua echipe de negociere la Camera Deputatilor si la Senat pentru a pastra majoritatea in Parlament. Echipa de negocieri la Camera Deputatilor este formata din Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian Bode, Dan Vilceanu, Raluca Turcan, Virgil Popescu si Gigel Stirbu. 

La Senat au fost desemnati sa poarte negocieri pentru a impiedica demiterea Guvernului Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Marcel Vela, Monica Anisie si Nicolae Ciuca.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here