Consiliul Local Sector 1 a respins, in sedinta de marti, un proiect de hotarare ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand sa promoveze orice actiune pe care o considera necesara pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele achitate nejustificat in temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate. Proiectul a fost respins cu voturile consilierilor PSD si PNL, scrie Aktual24.ro.

De asemenea, proiectul ce a fost propus spre adoptare de Clotilde Armand stipuleaza ca se insusesc cererile de chemare in judecata ce constituie obiectul a sase dosare si ca se mandateaza primarul Sectorului 1 sa reprezinte Consiliul Local in toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecatoresti, inclusiv in cadrul contestatiilor la executare sau al oricaror demersuri judiciare in legatura cu procedurile de executare silita initiate de Romprest Service SA. Se insusesc toate contestatiile la executare aflate pe rolul instantelor de judecata, se mai arata in proiect.

„Pentru evitarea unei solutii nefavorabile autoritatii publice sub aspectul exceptiei calitatii de reprezentant este necesara insusirea cererilor de chemare in judecata si ratificarea actelor de procedura efectuate de Primarul Sectorului 1. De asemenea, la data de 19.07.2021, prin procesul-verbal de inspectie incheiat ca urmare a actiunii de control, Ministerul Finantelor Publice a constatat ca din modul in care a fost executat contractul de delegare s-a creat un prejudiciu in patrimoniul subdiviziunii administrativ-teritoriale de 243.896.931,56 lei, suma pentru care conducerea executiva trebuie sa initieze procedura de recuperare”, prevede referatul de aprobare.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here