Prim-vicepreşedinte al PSD şi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu susţine că actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, poate fi ”un candidat redutabil” care să câştige alegerile prezidenţiale din 2024, scrie Epochtimes-romania.com.

Întrebat dacă este posibil ca Mircea Geoană să fie candidat din partea PSD, Grindeanu a răspuns:

”Nu e membru PSD în acest moment. Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social-Democrat, dacă va dori – eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile”, a declarat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că PSD va candida singur la toate alegerile din 2024 şi a exclus candidatura sa la preşedinţie.

”Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi decât mine: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a precizat Grindeanu luni seară, la Antena 3.

Oficialul a mai fost întrebat şi dacă vede posibilă candidatura fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi la prezidenţiale.

”Ştiu că acum e în altă parte, pe la Bruxelles”, a răspuns el.

Chestionat dacă la alegerile din 2024, în afară de cele prezidenţiale, PSD va candida în tandem cu PNL, Grindeanu a negat.

”Exclus, din punctul meu de vedere. Sigur, decizia se ia în partid. Dar o spun de acuma ca să nu existe dubii şi nuanţe: PSD-ul va candida singur, va face tot ceea ce poate să câştige alegerile, aşa cum le-a câştigat şi localele şi în generale în 2020 şi vom avea candidaţi proprii”, a explicat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.