Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, personaj ce se autodefinea cândva drept o „sinusoidă” care s-ar putea să surprindă universul şi să-i încurce regulile, pare să fi încurcat mai degrabă socotelile PSD-ului decât cele ale universului. Potrivit Ziare.com, care citează surse politice, Câciu a stârnit nemulţumirea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a prestaţiei din guvern, scrie Epochtimes-romania.com.

Conform surselor, Ciolacu i-a transmis ministrului să nu mai intre în dispute politice şi să se comporte mai degrabă ca un tehnocrat.

“Câciu şi-a pus tot partidul în cap prin declaraţiile pe care le-a făcut la elaborarea bugetului. A fost nevoie de intervenţia lui Marcel Ciolacu, care l-a tras de mânecă şi i-a cerut să nu mai intre în dispute politice inutile. Oricum, nimeni din partid nu-i prevede o viaţă lungă în guvern”, au susţinut surse din conducerea PSD pentru Ziare.com.

Reamintim că la elaborarea bugetului pe 2022, ministrul de Finanţe Adrian Câciu a avut mai multe contre cu liderul PNL, Florin Cîţu. Cîţu a cerut, cu toată greutatea funcţiei sale de şef al PNL, 7% din PIB pentru investiţii, însă Câciu a alocat 6,7%, reproşându-i lui Cîţu că n-a fost în stare să cheltuie mai mult în timpul guvernării PNL-USR.

Adrian Câciu a avut un schimb de replici şi cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe care l-a acuzat că nu a gestionat corect bugetul Bucureştiului.

Adrian Câciu este unul dintre apropiaţii liderului PSD, Marcel Ciolacu, care şi-a dorit un apropiat la Ministerul de Finanţe pentru a controla bugetul în următorii doi ani, până la rotativa guvernamentală.

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.