Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că liberalii intenţionează ca după alegerile parlamentare să modifice Legea 95/2006, astfel încât spitalele importante să treacă din coordonarea primăriilor în cea a Ministerului Sănătăţii, scrie Newsweek.ro.

Întrebat, pe B1 TV, de ce nu trec spitalele importante din subordinea primăriilor în cea a Ministerul Sănătăţii, Tătaru a spus că trebuie schimbată legislaţia, iar în acest moment PNL nu are majoritatea în Parlament pentru a face acest lucru.

„Ne gândim ca după următoarele alegeri parlamentare să putem face acest lucru. Avem în intenţie modificarea Legii 95 (95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – n.r.), reforma în sănătate, tocmai pentru faptul că are peste 1.000 de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală la câte modificări s-au făcut”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a adăugat că sub coordonarea premierului s-au creat grupuri de lucru cu specialişti din Sănătate, din zona privată şi din sistemul public, în care „se vine cu idei, cu perspective, pentru a modifica această lege”.

Tătaru a menţionat că managerii de spitale din Bucureşti, care ţin de Ministerul Sănătăţii, vor fi evaluaţi.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.