Peste 100 de conturi false fac parte din armata online care-l omagiază pe Facebook pe primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, relevă o investigație a jurnalistei Bianca Albu, de la Buletin.de. Trolii sunt folosiți pentru a influența percepția publică despre Băluță, pentru a umple contul acestuia cu comentarii lingușitoare, dar și în războaiele edilului cu jurnaliștii, scrie Ziaristii.com.

Armata trolilor lui Băluță a funcționat la turație maximă, relevă Buletin.de, acum câteva zile, când primarul a depus la DIICOT plângere penală împotriva publicațiilor care au scris despre afacerile acestuia și despre conexiunile cu Clanul Sportivilor. Postacii au avut ca misiune răspândirea neîncrederii în jurnaliști și acreditarea ideii că aceștia scriu la comandă, fiind vânduți.

Investigația a scos la iveală faptul că postacii lui Băluță folosesc fotografii găsite pe internet, între care cea a unei escorte din Israel sau a unei cântărețe din Mexic. Un caz deosebit de grav este furtul de identitate al unei tinere jucătoare de volei de la CSM București, pe nume Drilea Denisa. Unul dintre postacii primarului i-a folosit fotografia la contul fals Mirela Zocea. Contul a fost făcut chiar în această lună, când a început ofensiva lui Băluță împotriva jurnaliștilor care au scris despre conexiunile sale.

Jurnalista Bianca Albu a identificat 102 conturi false care bombardează Facebook cu mesaje pozitive despre primar și a stabilit, cercetând istoricul acestora, că armata de troli și-a început activitatea în primăvara lui 2019. Potrivit evidenței la postările lui Băluță din perioada 3-9 mai 2021, între 25 și 33% din mesajele lăsate provin de la aceste conturi false.

Postacii s-au înscris în grupurile de Facebook ale comunității din Sectorul 4, unde duc o neobosită activitate de lobby în favoarea primarului, distribuind articole și postări favorabile, precum și comentarii laudative.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here