Consultantul Andrei Caramitru a întocmit o listă a eșecurilor din 2018 ale lui Liviu Dragnea, îndemnându-și apoi cititorii să nu fie „deprimati” în privința anului 2019. „Dragnea intră îngrozitor de slăbit în 2019”, arată Caramitru.

Caramitru afirmă că 2018 a fost de fapt „un an foarte prost pentru Dragnea”, enumerând eșecurile acestuia în planul de a prelua controlul total al justiției și de a-și subordona toate instituțiile statului.

„Suntem în perioada bilanțului pentru 2018 și a planificării pentru 2019. În general – suntem deprimați, credem că am pierdut pe toată linia în 2018, mulți ne gândim chiar să plecăm din țară, ne imaginăm un an 2019 catastrofal.

Dar puneți-vă un pic în locul lui Dragnea, să vedem ce NU a reușit în 2018 și cum intră el în 2019.

Citește și ”Viorica Dăncilă a fost învinsă categoric într-un sondaj de către o GĂINĂ. Rezultate SENZAȚIONALE

Deși a reușit să facă mult rău (cel mai grav fiind redefinirea rolului președintelui de către CCR și intrarea în vigoare a legilor justiției), lista cu ce NU a reușit în 2018 este însă foarte lungă:

– Să scape de Kovesi (care acum coordonează strategia anti-corupție la parchetul general) și să-și pună omul lui la DNA
– Să scape de Lazăr și să își pună omul lui la Parchetul General
– Să își impună un general obedient ca șef al Armatei
– Să finalizeze codurile penale (CCR a refuzat cam 80 la sută din amendamentele PSD, și încă nu sunt în vigoare). În plus – Parlamentul European, Greco, comisia de la Veneția, MCV-ul l-au lovit groaznic
– Să dea amnistia și grațierea și să scape de procese penale. A amânat un pic, a scos temporar pe mulți mari corupți din pușcarie cu ajutorul CCR, însă nici un dosar nu e închis, procedurile vor continua
– Să scape de puciștii din PSD și să își consolideze puterea în parlament și Guvern (situația lui acum este de fapt mult mai rea decât acum 6 luni)
– Să performeze economic (în ultimul trimestru situația s-a înrăutățit , și a fost obligat să introducă noi taxe și să amâne multe din creșterile anunțate pentru budgetari și pensionari)
– Să dea lovitura de grație mișcării rezist pe 10 August (efectul a fost contrar, toți șefii jandarmeriei au dosar penal și riscul ca procurorii să se apropie de el este mare)”, a scris Caramitru pe Facebook.

Citește și ”Băsescu: Oameni buni, decât să vă uitați la Antena 3, mai bine urmăriți Discovery

El afirmă apoi că liderul PSD intră „ingrozitor de slăbit în 2019”.

„Cum intră Dragnea în 2019? Îngrozitor de slăbit :

– Nu are control real în partid. Puciștii care au fost dați afară sau sunt încă activi controlează organizații care au adus peste 1/3 din totalul voturilor și a parlamentărilor PSD în 2016
– Nu mai are majoritate în cameră deputaților – riscul să fie dat jos de la președinția camerei este foarte mare. Dacă aveau majoritate ar fi organizat deja un vot care să închidă opțiunile opoziției și puciștilor
– Nu are control 100% pe guvern – nu reușește să își impună OUG-urile pe codurile penale sau pe amnistie. Iohannis îi blochează chiar nominalizări cheie pentru ministere importante. Tudorel și Viorica – în Interviurile din ultimele zile – i-au spus aproape direct că nu vor face tot ce cere el. Un mesaj mai clar ca Dragnea își pierde puterea nu putea fi – și oamenii din PSD l-au înțeles foarte clar
– Opțiunile de rezolvare devin din ce în ce mai grele – 6 luni suntem la Președinția EU (și vor fi presiuni uriașe la Dăncilă să refuze orice act aberant în perioada asta); Klaus are mult mai multă liberatate de a bloca (este extrem de greu să îl suspende în an electoral și fără majoritare clară în parlament)

Citește și ”Noul an a început cu SCUMPIRI la carburanți, curent, țigări și bere

– Economia va fi mult mai slabă și resursele mult mai limitate pentru pomeni electorale ; mulți budgetari se vor întoarce împotriva PSD
– Electoral PSD este acum undeva la doar 25% și nu are un candidat plauzibil pentru prezidențiale
– Iohannis va introduce probabil un referendum pe justiție și rolul președintelui, care strică toate planurile lor
– UE va lansa probabil un atac juridic la Curtea Europeană pe legile justiției – și e foarte posibil să fie anulate sau blocate astfel.

Asta nu înseamnă că Dragnea va dispărea așa ușor din peisaj. Discursurile violente vor continua – pentru că nu are altă opțiune de a încerca să își mențină puterea în interiorul PSD. Își va impune probabil până la urmă câțiva oameni în instituții cheie. Însă nu vă speriați – e mult mai important să înțelegem arhitectura reală a puterii.

Deci – va rog eu – nu fiți deprimați. Și mobilizați-vă pentru cele 2 campanii electorale care vor veni anul ăsta. Sunt esențiale!”, concluzionează analistul. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here