Fostul președinte al PNL Crin Antonescu, unul dintre potențialii candidați ai partidului la alegerile europarlamentare de la anul, a declarat joi seară că România „nu moare” dacă se va da totuși o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere, iar Liviu Dragnea „scapă de un proces”.

Declarațiile au fost făcute la Digi24, în contextul în care există foarte multe informații obținute pe surse de jurnaliști conform cărora Guvernul Dăncilă va adopta în curând o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

„Tot ce pot eu evalua este că, dincolo de această ordonanță, care, repet, nu cred să fie dată, dar și dacă e dată totuși, România nu se oprește acolo, nu moare că Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeți că scăpa prin ea, ci problema societății românești este cum așază după foarte multe lucuri contradictorii, discutabile (…) această domnie a legii, care este expresia temeinică, clară, necesară a sistemului de justiție în România „, a declarat Crin Antonescu la Digi24, citat de Hotnews.

Citește și ”Un violator eliberat din închisoare în baza legii lui Toader a fost arestat din nou tot pentru viol

În plus, fostul lider al liberalilor a susținut, printre altele, că nicio discuție nu este serioasă despre justiție dacă „nu vedem că s-au făcut și abuzuri, și exagerări, și contaminări nepermise într-o democrație, prin decizii într-o anumită parte a sistemului judiciar”.

Crin Antonescu este primul liberal care se arată atât de îngăduitor cu problemele în justiție pe care le are Liviu Dragnea.

Fostul președinte al PNL negociază un loc pe listele partidului la alegerile europarlamentare de la anul.

Și câțiva lideri din PSD, printre care și secretarul general Codrin Ștefănescu, s-au arătat susținători ai unui act de clemență colectivă.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, joi, că România va intra într-o „criză politică fără precedent” dacă Guvernul Dăncilă va adopta ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea. (Sursa: Ziare.com)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.