Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca Guvernul intentioneaza sa adopte un set de masuri menite sa ii descurajeze pe medicii care intentioneaza sa dezerteze, scrie Aktual24.ro.

„Am vazut foarte multe propuneri, idei. Vom opta pentru o varianta, trebuie sa mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sanatatii. Eu n-as opta pentru o varianta extrema, sa li se interzica dreptul de libera practica, le-as da dreptul sa se mai gandeasca, le-as da o perioada mai lunga de preaviz, ceea ce este posibil in perioada de stare de urgenta, prin derogare de la Codul Muncii”, a declarat Ludovic Orban la Europa FM.

El a fost foarte reticent in privinta interzicerii medicilor sa mai profeseze daca demisioneaza in aceste vremuri.

„Este o propunere care a fost formulata de foarte multi si din zona politica, si din zona nepolitica. Nu am o opinie clar formulata. E usor sa spui sa nu mai practice medicina. Romania si asa duce lipsa de cadre medicale. Aici m-as gandi ca avem nevoie de fiecare medic, fiecare asistenta, personal medical”, a explicat Orban.

Premierul a explicat apoi de ce este penurie de echipamente medicale la nivel mondial.

„Cererea a crescut exploziv la nivel international, exista o competitie acerba. Termenele de livrare nu sunt respectate, foarte multe tari au impus restrictii la export si de multe ori a trebuit sa facem interventii la nivel diplomatic. In momentul de fata, tot ce vine din contracte se distribuie catre spitale, in functie de nevoi”, a mai spus Orban.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here