Home / ACTUALITATE / Petiția privind excluderea PSD din familia socialiștilor europeni a fost depusă în Parlamentul European

Petiția privind excluderea PSD din familia socialiștilor europeni a fost depusă în Parlamentul European

O delegație de români care trăiesc în străinătate au depus marți la Parlamentul European o petiție semnată de aproape 18.000 de persoane prin care solicită excluderea PSD din familia socialiștilor europeni.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

”Petiția <<Exclude PSD>> din fracțiunea social-democrată a fost predată europarlamentarului Jo Leinen (S&D, Germania) în Parlamentul European, la Strasbourg”, se arată într-un comunicat al inițiatorilor demersului.

Delegația formată din patru petiționari a fost primită de europarlamentarul social-democrat Jo Leinen în cadrul unei întrevederi care a durat 30 de minute. Europarlamentarul Jo Leinen este membru în comitetul AFCO pentru probleme constituționale din cadrul Parlamentului European.

”Delegații au argumentat că excluderea PSD ar distanța Alianța S&D și Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de către persoane care au slăbit normele fundamentale ale oricărei societăți democratice prin introducerea unei legislații criticate atât politic, cât și la nivelul organismelor de specialitate. Aceste modificări au fost impuse de obicei prin procedee care au eludat orice dezbatere, de exemplu ordonanțe de urgență. Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Alianței S&D”, se mai arată în comunicat.

Petiționarii subliniază că experiența de până acum a arătat că atitudinea pasivă a fracțiunii S&D față de PSD din ultimii ani nu a avut rezultatele scontate.

”Din contră: în timp ce PSD a  realizat controversata “reformă a justiției”, partidul lui Liviu Dragnea a putut folosi prestigiul calității de membru în fracțiunea S&D pentru a crea în fata propriilor alegători iluzia unei legitimări internaționale. De asemenea, prin asocierea PSD cu social-democrația europeană, o parte a electoratului român consideră în mod greșit că există o identitate de valori între PSD și partidele social-democrate europene”, precizează aceștia.

Nu în ultimul rând, mai spun inițiatorii petiției, o excludere a PSD ar semnala că Parlamentul Uniunii Europene, prin intermediul Alianței S&D, susține lupta împotriva corupției în toate statele membre ale Uniunii Europene, în general, și România, în special.

Petiția a fost depusă atât în limba română, cât și în limba germană. (Sursa: G4Media.ro)

Urmărește-ne și pe FACEBOOK sau TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Țiriac a luat ilegal 340.000 de dolari de la Guvern, mințind că are nevoie Simona Halep

O șmecherie marca Ion Țiriac. Miliardarul este acuzat, într-o plângere penală depusă la DNA, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: