Home / POLITICĂ / Orban l-a numit secretar de stat la Finanțe pe un individ implicat în scandalul imobiliar Terra Residence

Orban l-a numit secretar de stat la Finanțe pe un individ implicat în scandalul imobiliar Terra Residence

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. El a fost susținut de PMP pentru obținerea acestei funcții, potrivit informațiilor G4Media.ro. Panțuroiu nu are nici un CV public și nu e clar ce îl califică pentru o asemenea funcție în statul român.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

Mironel Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci.

În urmă cu 10 ani, Mironel Panțuroiu era director de vânzări la Terra Residence, un proiect imobilar dezvoltat de americanul Daniel Thomas. Acesta a dezvoltat proiectul cu bani de la bancă și a gajat creditul tocmai cu apartamentele construite. După criză, americanul nu și-a mai putut plăti datoriile și firma lui, Terra Vision, a intrat în faliment.

Oamenii care au cumpărat apartamente au fost prinși la mijloc, între dezvoltatorul pe datorie și bănci. Vezi aici și aici.

”Din cauza acestui (…) Panțuroiu Mironel, eu și acum stau cu chirie, după ce, în septembrie 2008, le-am plătit (lui Daniel Thomas, la insistențele lui Panțuroiu Mironel, care mă asigura că totul este în regulă) un avans de 15.000 euro pentru un apartament despre care ei aveau cunoștință că nu le vor mai termina datorita problemelor financiare apărute chiar din primavara – vara lui 2008”, scria un client, Andrei Dincă, în iulie 2010, pe forumul Terra Residence.

Unii dintre păgubiții de atunci se judecă și acum la Tribunalul București cu Daniel Thomas și Mironel Panțuroiu. Au termen în iunie 2020. Procesul a început în 2012 (Vezi aici mai multe detalii).

Potrivit declrațiilor sale de avere și interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Panțuroiu ocupa în 2015 postul de inspector la Primăria Pantelimon, iar în anul anterior lucrase la firma Taifasuri Media, care editează revista ”Taifasuri”. În 2016 figura ca inspector principal la Direcția Finanţelor București, după care s-a mutat la ANAF ca inspector principal. eE este acționar al companiei Auto Trade Expert.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului Finanțelor, secretarul de stat Mironel Panțuroiu va gestiona datoria publică a României.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

USR și PLUS au decis să fuzioneze în luna iulie. Moise Guran, ales în conducerea Alianței USR PLUS

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: